Categorized | Social

Promenada dintre Podul Intelectualilor şi Podul 1 Decembrie 1918 aproape finalizată

Lucrările de amenajare a malului stâng al Crişului Repede, pe porţiunea cuprinsă între Podul Intelectualilor şi Podul 1 Decembrie 1918 (Dacia)  se apropie de finalizare. Administraţia Bazinală Ape Crişuri a desfăşurat deja lucrări pentru construcţia aleii şi regularizarea albiei, realizând două accese cu scări şi două rampe de la Aleea Gojdu şi până la aleea de promenadă de pe malul stâng al Crişului Repede.

Tot în cadrul acestor lucrări a fost montată o balustradă metalică înspre firul de apă, pe toată lungimea aleii de promenadă.

Administraţia Bazinală Ape Crişuri a executat şi un trotuar care face legătura între trotuarul din amonte de Podul 1 Decembrie 1918, pe sub pod în continuare şi până la rampa executată de Primăria Oradea, asigurând astfel accesul pietonal sau biciclist de la Podul CFR de pe Dragoş Vodă până la podul din Piaţa Ferdinand.

În ceea ce priveşte partea de execuţie a Primăriei Oradea, aceasta a realizat o alee carosabilă pentru biciclete şi cărucioare, care se întinde de la începutul Aleii Gojdu (cu racord la aleea de pe promenadă) pe o lăţime de 2,5 m.

Totodată, municipalitatea a asigurat reţeaua de iluminat ornamental, a montat bănci de odihnă şi coşuri de gunoi.

Momentan, se lucrează la reprofilarea digului de pământ prin completare de la baza trotuarului de pe partea dreaptă a Aleii Gojdu şi până la baza taluzului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult