Categorized | Sport

Şansa a surâs squadrei azzura: Serbia – Italia 7-8

Finala mondială la polo pe apă băieţi a avut de toate. În primul rând a arătat că o naţională care domină de ani buni competiţia nu este invincibilă. A mai arătat că unele greşeli de arbitraj pot înclina balanţa în favoarea celeilalte formaţii dar şi ineficacitatea sârbilor avea să-i coste în final.

În ultimul act al competiţiei au ajuns Serbia veşnica favorită indiferent de numele competiţiei de club sau naţională şi Italia, o recentă putere la nivel mondial.

Squadra azzura a început mai bine jocul arătând multă dorinţă şi ambiţie în timp ce adversarul a găsit cu greu drumul spre poarta adversă. În al doilea sfert mult mai experimentaţi jucători sârbi au reuşit să întoarcă tabela în favoarea lor cu menţiunea că se putea distanţa dacă nu ratau un prim cinci metri.

A urmat un al treilea sfert dominat categoric de italieni care şi-au revenit complet şi au aplicat o tactică foarte bună în apărare bazată pe blocarea centrului lăsând totul în seama portaruluie Stfano Tempesti aflat la cea mai bună evoluţie din cariară. Diferenţa pe table s-a făcut cu largul concurs al arbitrilor care în loc să elimine definitiv un jucător Italia au închis ochii iar pe contraatac învingătorii au punctat decisiv.

Având orgoliul mult mişcat sârbii aplică o tactică bazată în special pe atac şi demonstrează că pot reveni în joc. Ei marchează eficient dar din nou ratează o lovitură de la cinci metri care I-ar fi putut transforma în învingători.

La ultimul atac al jocului la scor egal nu mai puţin de doi jucători sârbi sunt eliminaţi, dar meciul ajunge în prelungiri. Aici la prima acţiune italienii punctează şi se instalează la cârma jocului. Adversarul face un efort deosebit pentru e reintra în joc acest lucru se produce atunci când restabilesc egalitatea.

În ultima partea a prelungirilor se joacă extrem de tare majoritatea contactelor din apă fiind extrem de dure ceea ce face ca italienii să joace mult dincolo de linia regulamentului. Tot ei profită de o nesincronizare şi marchează golul care se dovedeşte în final a fi decisiv.

Sârbii nu irosesc ultima şansă şi pornesc la atac cu dorinţa clară de a restabili egalitatea. Având om în plus aceştia trag de la 4 m dar mingea loveşte bara. Italia are 11 secunde până la titlul mondial şi acestea trec cu multă rapiditate.

Nu putem să nu remarcăm evoluţia de excepţie a naţionalei din „cizmă” dar fi faptul că au avut un portar de-e dreptul extraordinar Stefano Tempesti care a parat două lovituri de la cinci metri şi care a avut un procentaj peste 60 %.

Succes cu şansă care face ca formaţia italiană să devină o forţă a polo-ului mondial masculin în timp ce tricolorii cu un ruşinos loc 11 au dezamăgit din nou.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Şansa a surâs squadrei azzura: Serbia – Italia 7-8”

  1. Tibi spune:

    Chiar locul 12 pt. Romania. !!!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult