Categorized | Sport

Doi orădeni la naţionala de baschet a României

Dacă Levente Szjiarto e un obişnuit, Vasile Ştefan e convocat în premieră la națională. De câteva zile, echipa națională de seniori masculin a României de baschet a avut programată reunirea în vederea continuării campaniei demarate în vara trecută în ediția 2011 a Campionatului European – Divizia B.

În urmă cu un an, sub comanda americanului John Neumann, tricolorii au adunat trei victorii din patrupartide: împotriva Suediei (scor 70-54), Albaniei (93-74) și Belarusului (80-79). În schimb, România a cedat pe teren propriu, cu Azerbaidjan (86-101).

Printre jucătorii convocați la acțiunile echipei naționale din această vară se află şi Vasile Ştefan legitimat la CSM Oradea dar şi Szijarto Levente un om nelipsit de la lot.

Alături de cei doi mai sunt convocaţi Mihai Silvăşan, Paul Chetreanu, Andrei Căpuşan, Octavian Popa Calotă, Adrian Tudor, Mihai Paul, Cristian Jakab, George Toth, Tudor Jucan, Tudor Dumitrescu, Ionuţ Drăguşin şi Mihnea Haiduc.

Observăm, așadar, absența unor jucători precum orădenii Titus Nicoară, Lazar Laszlo, dar şi Vlad Moldoveanu care până pe 21 august vor participa la acțiunile echipei naționale universitare în China.

Programul complet al primei naţionale a României în vederea jocurilor oficiale care au loc după 14 august include antrenamente la Arena de Baschet din București între 30 iulie și 4 august, respectiv între 9 și14 august, iar între 4 și 8 august va avea loc participare la un turneu de pregătire cu meciuri de verificare în Cipru

Programul meciurilor oficiale ale echipei României în această vară este următorul:

– 15 august, Suedia vs România

– 18 august, România vs Albania, la Pitești

– 21 august, Azerbaidjan vs România

– 24 august, România vs Belarus, la Cluj-Napoca

Conform diciziei noii conduceri FIBA Europe, începând din ediția următoare a Campionatului European, cele două eșaloane valorice vor fi eliminate, astfel încât toate federațiile afiliate la FIBA Europe vor lua parte la aceeași campanie de calificare pentru turneul final.

Ediția 2013 se va disputa în Slovenia.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult