Categorized | Sport

Europenele de baschet în linie dreaptă. Româncele, obligate să evide retrogradare, visează la locurile I-VIII

De câteva zile agitaţia a cuprins tot ce înseamnă lumea baschetului din judeţul Bihor dar nu numai, dovadă că Federaţia Române de specialitate şi-a mutat cartierul general în oraşul de pe Crişul Repede. De joi, toată drumurile vor duce spre cele două săli care vor găzdui întrecerea continentală de baschet pentru junioare I. România, din postura de ţară organizatorică, face parte din Grupa A alături de Rusia, Turcia şi Suedia.

Deja s-a intrat în febra pregătirilor cu toate că mediatizarea a fost una extrem de modestă, la acest lucru contribuind faptul că prima reprezentativă a ţării condusă de pe banca tehnică de George Mandache, nu are o generaţi foarte bună.

Astfel, Carmen Tocală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, a declarat oficial că obiectivul pentru această întrecere este locurile I-VIII, cea ce pare mai degrabă un vis. După primele evoluţii, în dauna reprezentativelor Franţei şi Ungariei, ambele jocuri pierdute, ţara noastră este obligată să evite retrogradarea în urma a doua valorică.

Deja au sosit majoritatea delegaţiilor, Italia fiind actuala deţinătoare a trofeului.

În cursul zilei de miercuri, va avea loc conferinţă de presă oficială a acestui Campionat European, pentru ca, de la ora 21:00, la Teatrul de Stat din Oradea, să se desfăşoare festivitatea de deschidere. Din păcate pentru bihoreni, nici una dintre jucătoarele locale care activează ori la CS Crișul Oradea ori la CS Universitatea Municipal Oradea nu au fost convocate să facă parte din lotul naţional.

În cursul după-amiezii de joi vor debuta, oficial, primele jocuri după programul:

Sala Antonio Alexe, ora 13:30 Ucraina – Belgia, ora 15:45 Slovacia – Franţa, ora 18:00 Cehia – olanda, ora 20:15 Italia – Serbia, sala Universitate, ora 13:30 Turcia – Suedia, ora 15:45 Polonia – Lituania, ora 18:00 Slovenia – Spania, ora 20:15 România – Rusia.

Consiliul Local Oradea susţine activitatea sportivă

În şedinţa extraordinară a Consiliului Local Oradea din data de joi, 28 iulie, s-a votat alocarea a 150 de mii de lei pentru buna desfăşurare a întrecerii. Banii vor fi folosiţi în folosul echipelor prezente în municipiului Oradea, dar şi pentru oficialii FIBA.

De asemenea, printre organizatori se află CSM Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor care însă, deocamdată, sunt cu numele, ei urmând a susţine şi ei logistic şi sportiv competiţia. Din păcate FRB nu a reuşit să aibă un buget propriu pentru o asemenea întrecere de mare anvergură în condiţiile în care Guvernul României nu a alocat niciun ban forului român.

Toate promisiunile lui Carmen Tocală s-au dovedit a fi promisiuni electorale, fără a fi deloc onorate.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4269 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult