Categorized | Sport

Europenele de baschet în linie dreaptă. Româncele, obligate să evide retrogradare, visează la locurile I-VIII

De câteva zile agitaţia a cuprins tot ce înseamnă lumea baschetului din judeţul Bihor dar nu numai, dovadă că Federaţia Române de specialitate şi-a mutat cartierul general în oraşul de pe Crişul Repede. De joi, toată drumurile vor duce spre cele două săli care vor găzdui întrecerea continentală de baschet pentru junioare I. România, din postura de ţară organizatorică, face parte din Grupa A alături de Rusia, Turcia şi Suedia.

Deja s-a intrat în febra pregătirilor cu toate că mediatizarea a fost una extrem de modestă, la acest lucru contribuind faptul că prima reprezentativă a ţării condusă de pe banca tehnică de George Mandache, nu are o generaţi foarte bună.

Astfel, Carmen Tocală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, a declarat oficial că obiectivul pentru această întrecere este locurile I-VIII, cea ce pare mai degrabă un vis. După primele evoluţii, în dauna reprezentativelor Franţei şi Ungariei, ambele jocuri pierdute, ţara noastră este obligată să evite retrogradarea în urma a doua valorică.

Deja au sosit majoritatea delegaţiilor, Italia fiind actuala deţinătoare a trofeului.

În cursul zilei de miercuri, va avea loc conferinţă de presă oficială a acestui Campionat European, pentru ca, de la ora 21:00, la Teatrul de Stat din Oradea, să se desfăşoare festivitatea de deschidere. Din păcate pentru bihoreni, nici una dintre jucătoarele locale care activează ori la CS Crișul Oradea ori la CS Universitatea Municipal Oradea nu au fost convocate să facă parte din lotul naţional.

În cursul după-amiezii de joi vor debuta, oficial, primele jocuri după programul:

Sala Antonio Alexe, ora 13:30 Ucraina – Belgia, ora 15:45 Slovacia – Franţa, ora 18:00 Cehia – olanda, ora 20:15 Italia – Serbia, sala Universitate, ora 13:30 Turcia – Suedia, ora 15:45 Polonia – Lituania, ora 18:00 Slovenia – Spania, ora 20:15 România – Rusia.

Consiliul Local Oradea susţine activitatea sportivă

În şedinţa extraordinară a Consiliului Local Oradea din data de joi, 28 iulie, s-a votat alocarea a 150 de mii de lei pentru buna desfăşurare a întrecerii. Banii vor fi folosiţi în folosul echipelor prezente în municipiului Oradea, dar şi pentru oficialii FIBA.

De asemenea, printre organizatori se află CSM Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor care însă, deocamdată, sunt cu numele, ei urmând a susţine şi ei logistic şi sportiv competiţia. Din păcate FRB nu a reuşit să aibă un buget propriu pentru o asemenea întrecere de mare anvergură în condiţiile în care Guvernul României nu a alocat niciun ban forului român.

Toate promisiunile lui Carmen Tocală s-au dovedit a fi promisiuni electorale, fără a fi deloc onorate.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4336 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult