Categorized | Sport

Europenele de baschet în linie dreaptă. Româncele, obligate să evide retrogradare, visează la locurile I-VIII

De câteva zile agitaţia a cuprins tot ce înseamnă lumea baschetului din judeţul Bihor dar nu numai, dovadă că Federaţia Române de specialitate şi-a mutat cartierul general în oraşul de pe Crişul Repede. De joi, toată drumurile vor duce spre cele două săli care vor găzdui întrecerea continentală de baschet pentru junioare I. România, din postura de ţară organizatorică, face parte din Grupa A alături de Rusia, Turcia şi Suedia.

Deja s-a intrat în febra pregătirilor cu toate că mediatizarea a fost una extrem de modestă, la acest lucru contribuind faptul că prima reprezentativă a ţării condusă de pe banca tehnică de George Mandache, nu are o generaţi foarte bună.

Astfel, Carmen Tocală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, a declarat oficial că obiectivul pentru această întrecere este locurile I-VIII, cea ce pare mai degrabă un vis. După primele evoluţii, în dauna reprezentativelor Franţei şi Ungariei, ambele jocuri pierdute, ţara noastră este obligată să evite retrogradarea în urma a doua valorică.

Deja au sosit majoritatea delegaţiilor, Italia fiind actuala deţinătoare a trofeului.

În cursul zilei de miercuri, va avea loc conferinţă de presă oficială a acestui Campionat European, pentru ca, de la ora 21:00, la Teatrul de Stat din Oradea, să se desfăşoare festivitatea de deschidere. Din păcate pentru bihoreni, nici una dintre jucătoarele locale care activează ori la CS Crișul Oradea ori la CS Universitatea Municipal Oradea nu au fost convocate să facă parte din lotul naţional.

În cursul după-amiezii de joi vor debuta, oficial, primele jocuri după programul:

Sala Antonio Alexe, ora 13:30 Ucraina – Belgia, ora 15:45 Slovacia – Franţa, ora 18:00 Cehia – olanda, ora 20:15 Italia – Serbia, sala Universitate, ora 13:30 Turcia – Suedia, ora 15:45 Polonia – Lituania, ora 18:00 Slovenia – Spania, ora 20:15 România – Rusia.

Consiliul Local Oradea susţine activitatea sportivă

În şedinţa extraordinară a Consiliului Local Oradea din data de joi, 28 iulie, s-a votat alocarea a 150 de mii de lei pentru buna desfăşurare a întrecerii. Banii vor fi folosiţi în folosul echipelor prezente în municipiului Oradea, dar şi pentru oficialii FIBA.

De asemenea, printre organizatori se află CSM Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor care însă, deocamdată, sunt cu numele, ei urmând a susţine şi ei logistic şi sportiv competiţia. Din păcate FRB nu a reuşit să aibă un buget propriu pentru o asemenea întrecere de mare anvergură în condiţiile în care Guvernul României nu a alocat niciun ban forului român.

Toate promisiunile lui Carmen Tocală s-au dovedit a fi promisiuni electorale, fără a fi deloc onorate.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult