Categorized | Sport

Ligia Grozan şi Larisa Florean, exemple sportive de urmat. Dan Matei încântat de rezultatele LPS Bihorul Oradea

Întoarse recent de la Festivalul Olimpic al Tineretului European care a avut loc la Trabzon în Turcia, Ligia Grozav şi Larisa Florean cele două medaliate orădene care au făcut parte din delegaţia României au fost invitate la conferinţa de presă. Dan Matei şi Lucian Stance, director şi respectiv director adjunct al LPS Bihorul Oradea, au ţinut să le felicite personal pentru aceste reuşite de excepţie în sportul bihorean individual sau de echipă.

Dan Matei a ținut să îi felicite și pe antrenorii care au contribuit decisiv la performanțele Ligiei:

„În primul rând sportivul este creaţia antrenorului iar antrenorul trebuie felicitat. Nu trebuie omis nici efortul sportivei făcut pentru a urca pe podium. Pentru mine personal este o mare satisfacţie să am aşa sportive în liceu”

Prima care a vorbit despre locul III obţinut la Trabzon, la săritura în înălţime, unde a trecut peste ştacheta înălţată la 1,79 m, a fost Ligia Grozav. Acesta a spus că a concurat accidentată deși sfatul tuturor a fost să renunţe dacă are dureri mari pentru că îi este pusă în pericol cariera.

„Sincer înainte cu o seară am visat că voi urca pe podium şi mi-am dat seama că pot realiza acest lucru. Pentru mine personal a fost o mare performanţă ţinând cont da faptul că am avut întindere musculară la ambele picioare.

Deşi am simţit dureri puternice pe toată durata concursului am decis să închei întrecerea şi consider că am avut o evoluţie foarte bună. Numai cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns pe podium, deşi dacă eram sănătoasă cred că puteam mai mult. În orice caz, concentrarea a fost foarte importantă”

a explicat Ligia Grozav.

Din păcate, Ligia alături de celelalte performere din atletismul bihorean sunt obligate să facă naveta pentru a se antrena la Debrecen pentru că, la ora actuală, municipiul Oradea nu beneficiază de condiţii materiale necesare performanţei. Săritoarea bihoreană a primit și o ofertă de a se pregăti la un colegiul din Statele Unite ale Americii, să primească chiar și cetăţenie, dar deocamdată, declară că rămâne acasă, la Oradea.

La rândul său, Larisa Florean, cea care a obţinut medalia de aur la judo, categoria 52 kg, unde a câştigat toate partidele prin ipon, era extrem de mulţumită.

„M-am pregătit foarte bine pentru acest concurs şi consider că am câştigat medalia de aur pe merit. Sincer, am plecat cu gândul clar de a câştiga. Pentru mine personal este o mare realizare. Toate adversarele le-am tratat cu maximum de seriozitate şi am realizat un parcurs extraordinar”

a spus Larisa Florean.

Aurelian Fleicsz: „Sper să confirme forma bună şi la mondiale”

În perioada 11-14 august capitala Ucrainei, Kiev va găzdui o nouă ediţie a Campionatelor Mondiale de judo pentru cadeţi, întrecerea la care Larisa Florean este favorită clară la 52 kg. Aurelian Fleicsz, antrenorul performerei a declarat că este optimist şi încrezător în şansele elevei sale.

„Adevărul este că pentru prima dată o să concurăm cu sportive asiatice, despre care nu ştiam aproape nimic. Aici intervine o mare problemă. Japonezele şi chinezoaicele pot fi foarte bune. Dar eu sper ca Larisa să confirme forma pe care a arătat-o până acum. Totul depinde acum de ea”.

Adevărul este că judoka orădeană se află la categoria cadeţi unde, în mod normal, nicio altă sportivă din lume nu-i poate crea, deocamdată, probleme. Rămâne ca şi pe viitor aceasta să confirme pentru că i se prevede un viitor extraordinar pe podium, atât la Jocurile Olimpice cât şi la mondiale sau europene.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult