Categorized | Social

Municipalitatea orădeană lăudată pentru promenada de pe malul Crişului

În cadrul conferinţei de presă, susţinută marţi, 2 august 2011, de primarul Ilie Bolajan împreună cu directorul Administraţiei Bazinale Ape (ABA) Crişuri, Pasztor Sandor, s-a prezentat stadiul în care se află amenajarea malului Crişului Repede pe porţiunea cuprinsă între Pasarela Intelectualilor şi Podul Dacia.

La conferinţa din teren a participat şi directorul general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”, Dávid Csaba, care a declarat:

„O investiţie similară se realizează acum la Târgu Mureş, iar reprezentanţii administraţiei de acolo iau ca exemplu Oradea, unde s-a reuşit într-adevăr realizarea unui loc frumos, plăcut ochiului, dar care respectă şi normele europene vizavi de asemenea lucrări”.

Primarul Ilie Bolojan i-a mulţumit directorului ABA Crişuri, Pasztor Sandor pentru implicarea în proiectul amenajării malurilor Crişului Repede:

„Îi mulţumesc lui Pasztor pentru colaborare la acest proiect, care azi se află în fază finală. Doar în zona Podului Dacia mai trebuie făcute câteva demersuri legate de expropriere.

Momentan, se derulează procedura privind transferul dreptului de proprietate, urmând ca după 15 august să se treacă la demolarea construcţiilor din această zonă, după care se va realiza şi partea de subtraversare, care va coborî pe sub pod”.

În ceea ce priveşte partea de execuţie a Administraţiei Bazinale Ape Crişuri, partea hidrotehnică a lucrării este finalizată, urmând ca săptămâna aceasta să fie terminată şi rampa pentru persoanele cu dizabilităţi dinspre Pasarela Intelectualilor.

Costurile ABA Crişuri pentru  întregul tronson, cuprins între Pasarela Intelectualilor şi Podul Dacia, ajung la 4,1 milioane lei.

Primăria a executat rampele, a amenajat porţiunea cu bănci de odihnă şi coşuri de gunoi. În ceea ce priveşte iluminatul ornamental, în valoare de aproximativ 30.000 lei, acesta a fost realizat gratuit de firma Constructorul Sălard.

Momentan municipalitatea lucrează la reprofilarea digului de pământ, prin completare de la baza trotuarului de pe partea dreaptă a Aleii Gojdu şi până la baza taluzului.

Valoarea totală a lucrărilor efectuate de Primăria Oradea este de peste 90 de mii de lei, iar acestea au constat în montarea de bănci şi coşuri stradale şi în realizarea a trei alei: aleea pietonală care porneşte din Aleea Gojdu spre aleea executată de ABA Crişuri, aleea de sub Podul Dacia şi aleea de la Pasarela Intelectualilor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult