Categorized | Social

Asociația Firmelor Bihorene pârăşte ITM Bihor ministrului Muncii

Asociația Firmelor Bihorene (AFB) a trimis o scrisoare deschisă ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Laurenţiu Sebastian Lăzăroiu, în care atrage atenția asupra practicilor pe care ei le consideră abuzive utilizate, în procesul de control, de către reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă al  judeţului  Bihor.

Conducerea AFB susţine că vrea să transmită un mesaj tuturor firmelor bihorene că, uniți pot respinge abuzurile ITM și că trebuie să aibă curajul de a lupta împotriva lor.

„Domnilor funcționari ai I.T.M., dacă doriți ca firmele din Bihor să se dezvolte și să contribuie și mai mult la dezvoltarea acestui județ, trebuie să aveți în vedere că, în acest climat opresiv, întreprinzătorii se îndreaptă către alte județe limitrofe sau chiar către  Ungaria, micșorând în acest fel șansele de dezvoltare a județului”

se precizează într-un comunicat adresat presei.

De asemenea, Dan Octavian ameninţă că dacă ITM va continua să facă abuzuri, Conducerea AFB va declanşa şi alte acţiuni.

„Organele statului trebuie în primul rând să își exercite funcțiile de prevenire și apoi funcțiile de penalizare. La noi în județe, organele I.T.M. nu au învățat decât funcția de penalizare, împărțind amenzi doar pentru a-și face planul.

Trebuie să revenim la normalitate și să determinăm această instituție să fie prezentă mai mult în zona de prevenție. Așteptăm reacția ministrului Laurențiu Sebastian Lăzăroiu, pentru a decide care vor fi acțiunile viitoare și așteptăm alături de noi toate companiile care doresc să aibă în instituțiile statului parteneri, nu agresori”

a declarat Dan Octavian, director general al AFB.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult