Categorized | Sport

Tandemul Bungău – Frenţ în conducere la CS Crişul Oradea

De câteva zile un valoros om de sport al judeţului Bihor a revenit într-o funcţie de conducere. Ionel Bungău este singurul care a ocupat funcţia de director al Direcţiei pentru Sport şi tineret Bihor, CS Municipal Oradea şi mai nou CS Crişul Oradea.

Începând din data de 3 august 2011, CS Crişul Oradea are un nou director general în persoana lui Ionel Bungău. Acesta a fost numit în funcţie de conducerea Agenţiei Naţionale pentru Sport din România până la susţinerea examenului care va avea loc în data de 30 august la Bucureşti.

Titi Frenţ cel care a ocupat funcţia respectivă până în urmă cu câteva zile a fost retrogradat în postura de consilier personal pentru că funcţia de director adjunct e şi ea ocupată, politic.

Adevărul este că Ionel Bungău a revenit în sport pentru că un anumit partid aflat la guvernare i-a cerut acestuia să ocupe postul pentru că este un om valoros dar totodată are o imagine pozitivă iar financiar nu are nici un fel de probleme.

La prima întâlnire oficială cu presa de specialitate acesta a ţinut să precizeze că vine să ocupe această funcţie cu dorinţa clară de a face performanţă şi de a susţine toate secţiile existente şi anume 14 la număr. Mai mult au fost deja înfiinţate două noi secţii cea de rugby în şapte şi cea de volei masculin.

„Sincer în primul rând doresc să asigur pe toţi iubitorii sportului că voi face tot ce pot pentru a obţine rezultatele cele mai bune.

De asemenea în cel mult o lună ne vom muta într-un sediu nou pentru că aici unde ne aflăm nu se mai poate continua.

Voi încerca să am o colaborare cât mai bună cu LPS Bihorul, CS Universitatea sau CSM Oradea pentru că aşa e normal. În propun să muncesc mult mai mult la amenajarea bazelor sportive pentru că Oradea suferă la acest nivel”

a declarat Ionel Bungău.

Încă de la prima discuţie s-a ajuns la unele precizări importante printre care şi „ameninţarea” că cine nu îşi face treaba cât mai bine la club indiferent de funcţia pe care o va ocupa va fi pus pe liber.

Aici s-a făcut referire foarte clară la un anumit director adjunct căruia nu are rost să-i dăm numele pentru că e o persoană care nu are nici cea mai mică tangenţă cu sportul.

Titi Frenţ: „A fost dorinţa mea personală să fiu consilierul lui Ionel”

După aproape şase ani în funcţia de preşedinte al CS Crişul Oradea, Titi Frenţ vizibil afectat de unele dorinţe ale partidului a ţinut să facă o precizare şi anume că el a dorit să plece.

„Sincer să vă spun eu am dorit din motive personale să mă retrag. A fost o decizie grea dar sper să facem o treabă bună împreună. Eu am convingerea că pot ajuta acest club din postura de consilier personal pentru că mă pricep la sport.

Acum dacă nu acceptam această funcţie e posibil să fi plecat din club. Personal mă bucur că voi lucra din nou împreună cu Ionel Bungău”

spune Titi Ferenţ, noul consilier.

Dar „gurile rele” vorbesc de faptul că în spatele acestei mutări se află o anumită persoană influentă din judeţul Bihor care ocupă o funcţie de conducere şi care l-a dorit plecat cât mai repede din fruntea clubului. Pentru a nu ştiu câte oară din nou politicul dictează în sport nici un moment nu s-a ţinut cont de criteriu valoric în luarea unor decizii importante.

Organigrama clubului din nou încărcată

La începutul acestui an nu mai puţin de cinci secţii ale CS Crişul Oradea au fost desfinţate şi unii antrenori au fost puşi pe liber. De atunci au apărut în funcţii de conducere două persoane care încarcă practic organigrama clubului şi iau o anumită sumă de bani în plus.

Nu este un secret pentru nimeni că Ionel Bungău are un potenţial financiar bun şi nu tânjeşte după un salariu dar totuşi pentru funcţia de director general e necesară o anumită retribuţie lunară.

Manuel Seleş directorul adjunct îşi ia şi el un salariu anual de aproximativ 13 000 de ron el fiind încadrat la capitolul achiziţii. Din nefericire la fiecare conferinţă de presă este plecat din localitate în permanenţă având ceva de ascuns.

De altfel acesta spunea că nu va da nici o declaraţie oficială până nu va intra în posesia fişei postului şi pentru el personal este doar o perioadă de tranziţie.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult