Categorized | Social

Campionul orădean de judo Daniel Brata a fost reţinut pentru tentativă de omor

Campionul naţional la judo Daniel Brata, legitimat la CSM Liberty Oradea a fost reţinut, marţi, de procurorii Parchetului Tribunalului Bihor pentru tentativă de omor calificat iar un alt coleg al acestuia, Valentin Radu, este cercetat în libertate după ce, în iulie, cei doi ar fi agresat un tânar.

Procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Bihor au început marţi urmărirea penala împotriva a doi tineri pentru tentativa de omor calificat, unul dintre ei fiind reţinut pentru 24 de ore.

Potrivit unor surse judiciare, tânarul retinut este campionul national la judo Daniel Brata, membru în lotul national al României, în timp ce un coleg al sau din lot, Valentin Radu, este cercetat, în prezent, în stare de libertate.

Şeful Sectiei de Urmarire Penală din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Bihor, procurorul Vasile Popa, a declarat că cei doi tineri sunt acuzaţi ca, în urma cu o lună, au agresat un tânar oradean în faţa unui club din municipiu.

„Procurorii au fost sesizati despre incident în cursul zilei de luni. În prezent, se fac audieri în acest caz. Unul dintre agresori a fost retinut, cel de-al doilea este plecat deocamdata din ţară. După întoarcerea şi audierea lui, se vor lua masuri si în cazul lui”

a declarat Vasile Popa.

A vrut să se dea „macho” în fața fetelor

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 12-13 iulie, la un club din Oradea. Un tânar de 25 de ani, Adrian Popa, consilier juridic la o firmă din municipiu, afirmă că se afla în local împreuna cu doi prieteni şi că a fost atacat de cei doi sportivi în momentul în care au iesit din club, pentru a pleca acasă.

„Unul dintre prietenii mei a intrat în vorba cu o fată care îi însoțea pe Brata și Radu, nu ştiu ce anume au vorbit, însă în momentul în care am ieşit din club ca să plecăm acasă băieţii au ieşit după noi şi au început sa vocifereze.

Eu le-am spus doar că nu vrem scandal şi că plecăm, dar nici nu m-au ascultat. Erau băuţi şi voiau să se dea macho în faţa fetelor. Au început să ne lovească. Ceilalţi doi prieteni ai mei au reusit să fugă, au scapat doar cu câteva lovituri.

Eu nu am avut noroc. M-au prins, am cazut şi au început sa dea cu pumnii si picioarele. Nu stiu cât, pentru ca am leșinat. Când m-am trezit, eram singur pe stradă”

a povestit Adrian Popa.

80 de zile de îngrijiri medicale

În urma loviturilor primite, tânarul a fost internat la Spitalul Județean din Oradea, cu multiple fracturi craniene, suferind două intervenții neuro-chirurgicale, una la Oradea și o alta la Timișoara însă, în pofida eforturilor medicilor, a ramas cu o paralizie pe partea dreapta a corpului și cu dificultăți de vorbire.

Potrivit certificatului medico-legal, Adrian Popa are nevoie de cel putin 80 de zile de îngrijiri medicale, însa leziunile i-au provocat „o infirmitate fizica permanentă”.

„Este regretabil că abilitățile dobândite ca urmare a practicării acestui sport de performanță la cel mai înalt nivel au fost folosite împotriva unei persoane nevinovate, a cărei singură vină a fost că s-a aflat în momentul nepotrivit în locul nepotrivit”

a declarat avocatul victimei, Răzvan Doseanu.

Sportivul Daniel Brata a câstigat, la sfârșitul lunii iunie, medalia de bronz la categoria minus 100 de kilograme, la Cupa Mondială de judo de la Sao Paolo (Brazilia).

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult