Categorized | Social

Campionul orădean de judo Daniel Brata a fost reţinut pentru tentativă de omor

Campionul naţional la judo Daniel Brata, legitimat la CSM Liberty Oradea a fost reţinut, marţi, de procurorii Parchetului Tribunalului Bihor pentru tentativă de omor calificat iar un alt coleg al acestuia, Valentin Radu, este cercetat în libertate după ce, în iulie, cei doi ar fi agresat un tânar.

Procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Bihor au început marţi urmărirea penala împotriva a doi tineri pentru tentativa de omor calificat, unul dintre ei fiind reţinut pentru 24 de ore.

Potrivit unor surse judiciare, tânarul retinut este campionul national la judo Daniel Brata, membru în lotul national al României, în timp ce un coleg al sau din lot, Valentin Radu, este cercetat, în prezent, în stare de libertate.

Şeful Sectiei de Urmarire Penală din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Bihor, procurorul Vasile Popa, a declarat că cei doi tineri sunt acuzaţi ca, în urma cu o lună, au agresat un tânar oradean în faţa unui club din municipiu.

„Procurorii au fost sesizati despre incident în cursul zilei de luni. În prezent, se fac audieri în acest caz. Unul dintre agresori a fost retinut, cel de-al doilea este plecat deocamdata din ţară. După întoarcerea şi audierea lui, se vor lua masuri si în cazul lui”

a declarat Vasile Popa.

A vrut să se dea „macho” în fața fetelor

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 12-13 iulie, la un club din Oradea. Un tânar de 25 de ani, Adrian Popa, consilier juridic la o firmă din municipiu, afirmă că se afla în local împreuna cu doi prieteni şi că a fost atacat de cei doi sportivi în momentul în care au iesit din club, pentru a pleca acasă.

„Unul dintre prietenii mei a intrat în vorba cu o fată care îi însoțea pe Brata și Radu, nu ştiu ce anume au vorbit, însă în momentul în care am ieşit din club ca să plecăm acasă băieţii au ieşit după noi şi au început sa vocifereze.

Eu le-am spus doar că nu vrem scandal şi că plecăm, dar nici nu m-au ascultat. Erau băuţi şi voiau să se dea macho în faţa fetelor. Au început să ne lovească. Ceilalţi doi prieteni ai mei au reusit să fugă, au scapat doar cu câteva lovituri.

Eu nu am avut noroc. M-au prins, am cazut şi au început sa dea cu pumnii si picioarele. Nu stiu cât, pentru ca am leșinat. Când m-am trezit, eram singur pe stradă”

a povestit Adrian Popa.

80 de zile de îngrijiri medicale

În urma loviturilor primite, tânarul a fost internat la Spitalul Județean din Oradea, cu multiple fracturi craniene, suferind două intervenții neuro-chirurgicale, una la Oradea și o alta la Timișoara însă, în pofida eforturilor medicilor, a ramas cu o paralizie pe partea dreapta a corpului și cu dificultăți de vorbire.

Potrivit certificatului medico-legal, Adrian Popa are nevoie de cel putin 80 de zile de îngrijiri medicale, însa leziunile i-au provocat „o infirmitate fizica permanentă”.

„Este regretabil că abilitățile dobândite ca urmare a practicării acestui sport de performanță la cel mai înalt nivel au fost folosite împotriva unei persoane nevinovate, a cărei singură vină a fost că s-a aflat în momentul nepotrivit în locul nepotrivit”

a declarat avocatul victimei, Răzvan Doseanu.

Sportivul Daniel Brata a câstigat, la sfârșitul lunii iunie, medalia de bronz la categoria minus 100 de kilograme, la Cupa Mondială de judo de la Sao Paolo (Brazilia).

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult