Categorized | Sport

Atleţii orădeni mai mult decât modeşti la naţionale

Timp de trei zile Stadionul „Lia Manoliu” din Bucureşti este gazda Campionatelor Naţionale de seniori ale României în aer liber. Întrecerea este organizată de Federaţia Română de atletism în colaborare cu Agenţia Naţională pentru Sport şi Direcţia pentru Sport şi Tineret a municipiului Bucureşti.

Cum era de aşteptat municipiul Oradea a fost reprezentat de cei mai buni atleţi legitimaţi la CS Crişul, CS Municipal sau CS Universitatea. Din păcate evoluţiile acestora în cea de-a doua zi au fost de-a dreptul  modeste fiind de nerecunoscut.

În cadrul probei de 400 m orădeanca Korozsi Dorina a încheiat concursul pe poziţia a şasea cu timpul de 56,16 secunde. Acesta este pregătită de antrenoarea Ella Kovacs.

În cele din urmă proba a fost câştigată de Elena Lavric cu timpul de 52,56. de asemenea în proba de triplusalt orădeanul Lenard Norbert a încheiat concursul pe locul al patrulea din cinci particinaţi după o performanţă de15,15 m. Sportivul local este antrenat de Mariana şi Virgil Preda.

Această probă a fost câştigată de Marius Anghel care a sărit 16.09m  +0.0

Concurând de ani buni cu pretenţii la medalii Ion Vasile nu mai e cel din urmă cu câţiva ani el la săritura în înălţime ocupând poziţia a zecea ultimul din competiţie, după ce a trecut peste ştacheta înălţată la doar 1,95 m.

Şi el este legitimat la CS Universitatea şi pregătit de aceiaşi antrenori Mariana şi Virgil Preda. În cele din urmă campion naţional a fost Mihai Donisan cu o performanţă de 2,28 m.

De asemenea orădeanca Halai Erika nu a prins o zi foarte bună ea clasându-se în proba de triplusalt pe locul al şaptelea din tot atâtea participante cu o performanţă de 12,16 m. Câştigătoarea Adelina Gavrilă a sărit cu doi metri mai mult decât orădeanca şi anume 14,23 m devenind campioană naţională.

Ştafeta de 4×100 m a venit pe locul cinci din şase participante cu timpul de 42,29. pentru CSM Oradea au concurat în formula  Silviu Uivarosan, Korodi, Cristian, Andrei Sasca şi Crăciun Sidea.

Toate speranţele delegaţiei se leagă de o evoluţie bună a Corneliei Deiac care ar putea câştiga din nou titlul naţional şi ar spăla onoarea orădenilor.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult