Categorized | Cultură

Muzeul Țării Crișurilor prezintă: „Cascada” – artă în tehnica tiparului digital

Joi, 9 August 2011, începând cu orele 12:00 Muzeul Țării Crișurilor invită iubitorii de artă să ia parte la deschiderea expoziției „Cascada”. Prezentarea cuprinde lucrări realizate în tehnica tiparului digital și este rezultatul efortului a 30 de artiști maghiari.

În colaborare cu Uniunea „Kapos Art” din Kaposvár – Ungaria, Complexul „Muzeul Țării Crișurilor” organizează vernisajul expoziției „Cascada”, celebrând totodată și a treia colaborare de succes dintre cele două instituții de cultură.

Ultima dată artiștii din Kaspovár au fost prezenți la Oradea în 2009 prin expoziția de pictură „Imagine fără sunet” cu ocazia Zilelor Muzeului Țării Crișurilor.

De această dată, artiștii maghiari vin cu lucrări realizate în tehnica tiparului digital. Tehnica tiparului digital presupune reproducerea unei imagini digitale pe suport fizic.

Drept urmare se realizează tipărirea unei imagini făcând uz doar de cerneală sau toner, artistul lipsindu-se de nevoia executării unei matrițe sau a unei plăci pentru a reproduce imaginea dorită.

Vernisajul va avea loc la Muzeul Țării Crișurilor – Palatul Baroc, bulevardul Dacia nr. 1-3 – în sălile Secției de artă.

Expoziția va fi prezentată de Aurel Chiriac, directorul complexului „Muzeul Țării Crișurilor”, de Vörös András, președintele Uniunii „Kapos Art” și de Halmos Klára, vicepreședintele Uniunii „Kapos Art”. Invitația este deschisă tuturor, intrarea fiind liberă.

Ioana Mădălina Ștefănică

This post was written by:

- who has written 4427 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult