Categorized | Social

Primăria a restituit în 2011 aproape 443 de hectare proprietarilor de drept

Pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere în 2011 au fost depuse la Comisia pentru aplicarea Legilor Fondului Funciar 1404 cereri de către persoane fizice şi juridice, dintre care 939 de cereri au fost respinse, fiind soluţionate 394 de cereri, fiind emise titluri de proprietate pentru restituirea în natură a unei suprafeţe de aproape 443 de hectare

Ionel Vila, secretarul municipiului Oradea şi Eugenia Borbei, şeful direcţiei Juridice din cadrul Primăriei Oradea, în calitate de coordonator, respectiv ca membru al Comisiei municipale pentru aplicarea Legilor Fondului Funciar, au prezentat miercuri, 10.08.2011, în cadrul conferinţei de presă, activitatea comisiei.

Conform Regulamentului de aplicare a legilor fondului funciar, Comisia municipală pentru aplicarea fondului funciar printre altele preia şi analizează cererile depuse în conformitate cu prevederile legii, pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, cu excepţia celor formulate de comune, oraşe sau municipii.

La Comisia municipală pentru aplicarea Legilor Fondului Funciar au fost depuse 1404 cereri de către persoane fizice şi juridice, dintre care 939 de cereri au fost respinse, fiind soluţionate 394 de cereri, fiind emise titluri de proprietate pentru restituirea în natură a unei suprafeţe de 442,73 ha.

„La ora actuală, procentual suntem la 95% din cererile rezolvate, comisia având o activitate semnificativă”

a declarat secretarul Ionel Vila, în cadrul conferinţei de presă.

Momentan, pe rolul instanţelor de judecată se află un număr total de 75 de dosare care au ca obiect obligarea comisiei locale la reconstituirea dreptului de proprietate în natură pe amplasamente identificate prin rapoarte de expertiză extrajudiciară.

Dintre acestea, un număr de 28 de dosare sunt ale unor persoane care au formulat cereri în temeiul Legii nr. 247/2005, restul de 47 de dosare sunt cu cereri soluţionate prin acordare de despăgubiri.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult