Categorized | Sport

Nu au valoare de Europa. Tot mai mulţi contestă valoarea echipei naţionale dar şi calităţile antrenorului

S-a încheiat şi partea a doua a Campionatului European de baschet pentru junioare i care se va finaliza duminică la Oradea. Dezamăgirea este din ce în ce mai mare. Prima reprezentativă a României participantă şi în calitate de gazdă se face de râs de la meci la meci. Dacă după primele zile cu mult noroc a reuşit să ajungă între primele 12 ţării ale Europei se pare că elevele lui George Mandache au renunţat să mai spere la o prestaţie bună. Ce a urmat se poate spune că e un dezastru total pentru nişte fete lipsite total de valoare la nivel internaţional.

Mai mult acestea nu meritau un public aşa numeros şi călduros care să le susţină dar de fiecare dată să plece dezamăgit de la sală. E greu de crezut că vor spăla imaginea unor luzzere în condiţiile în care vor lupta pentru un loc între poziţiile 9-12. Cu puţină şansă ele ar fi putut să ajungă între primele opt echipe ale Bătrânului continent ceea ce să recunoaştem era cu adevărat o performanţă.

Acum nu putem decât să punem adevărul că această generaţie este una modestă care se mulţumeşte cu puţin şi care în cele din urmă obţine doar puţin.

Pentru a se califica între primele opt echipe ale Campionatului European ţara noastră avea nevoie de doar o singură victorie în dauna unor naţionale ca Spania, Slovenia sau Polonia.

Din păcate nu a fost deloc aşa. Dacă Spania ne-a scos baschetul din cap cu un neverosibil 25-73 a urmat un joc cu Slovenia un adversar accesibil care trebuie prin orice mijloace depăşit. Din păcate la final tabela arăta 57-53 în favoarea adversarului cel care a stabilit un registru tactic mult mai bun.

A urmat ultima întâlnire în care presiunea era enormă. Româncele trebuiau să câştige la o diferenţă de 11 puncte în dauna Poloniei pentru a-şi sigura biletele în sferturi. După un început în forţă în care au avut şi zece puncte diferenţă, ale noastre s-au stins şi în final au cedat din nou scor 53-51.

A fost un joc în care polonezele au forţat în partea a doua şi au reuşit să se impună mai mult datorită unei tactici extrem de exacte şi anume de a profita la maximum de punctele slabe ale adversarului.

Primele reacţii de contestare a antrenorului

Nici nu s-a încheiat competiţia europeană ca deja balcanismele şi-au făcut apariţia. Primele reacţii au fost de contestare a valorii antrenorului care ori nu se face înţeles de fete la antrenamente şi în pauzele meciurilor ori nu are treabă ce acest gen de competiţie deoarece naţionala este depăşită mereu la toate capitolele, tactic, colectiv, fizic şi creaţie.

Chiar şi cei din lumea baschetului sunt de părere că George Mandache nu se ridică la nivelul unei astfel de competiţii dar nici nu are materialul necesar pentru a face faţă.

În continuare programul sferturilor de finală va fi următorul: Spania – Olanda, Franţa – Polonia, Suedia – Serbia, Belgia – Turcia. În jocul de clasament pentru poziţiile 9-12 programul este următorul: Slovenia – Italia, Cehia – România.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4337 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult