Categorized | Social

Pelerinaj la Mănăstirea Franciscană greco-catolică Maica Domnului

Duminică, 14 august 2011, orădenii sunt invitaţi la Pelerinaj la Mănăstirii Franciscană greco-catolică Maica Domnului. Evenimentul se va deschide cu Paraclisul, de la orele 17:00, urmat de Sf. Liturghie orele 18:00. Va urma apoi procesiunea cu Statuia Maicii Domnului de la Fatima, prin oraş.

La Pelerinaj vor participa episcopii romano-catolic Bocskei Laszlo şi greco-catolic Virgil Bercea. Din 1994, adică de la sfinţirea Mănăstirii Franciscane greco-catolice Maica Domnului s-a marcat această sărbătoare atât printr-un pelerinaj cât şi prin Sf. Liturghie Arhierească.

„Pentru multă vreme, până la retrocedarea Catedralei Sf. Nicolae, liturghiile arhiereşti ţinute cu ocazia multor sărbători aveau loc, alternativ, fie în biserica mănăstirii noastre, fie la capela Liceului Greco Catolic.

Din 2007, anul în care ne-a fost retrocedată catedrala din Oradea, o întâlnire tradiţională cu episcopul locului a rămas sărbătoarea pentru care ne pregătim şi acum, şi anume Adormirea Maicii Domnului”

se precizează într-un comunicat de presă semnat de Preotul Paroh Mihai Vătămănelu.

Pelerinajul sărbătorii se deschide duminică 14 august 2011 cu Paraclisul, de la orele 17:00, urmat de Sf. Liturghie, de la orele 18:00.

Urmează procesiunea cu Statuia Maicii Domnului de la Fatima, prin oraş,  la care vor participa episcopii romano-catolic Bocskei Laszlo şi greco-catolic Virgil Bercea şi privegherea mariană nocturnă.

Programul se va încheia luni, 15 august cu Sf. Liturghie Arhierească, de la orele 10:00.

Programul pelerinajului 2011

1

Duminică 14 august

17:00 – Paraclisul Maicii Domnului

18:00 – Sf. Liturghie

19:00 – Procesiune până la bazilica romano-catolică „Sf. Maria” cu statuia maicii domnului de la fatima

20:30 – Calea crucii

22:00 – Sf. Liturghie – procesiunea în jurul Bisericii cu Statuia Maicii Domnului şi lumânări aprinse.

1

Luni 15 august

00:00 – Adoraţie euharistică

01:00 – Sf. Rozariu de mărire – reuniunea mariană

02:00 – Sf. Rozariu de bucurie – cruciata euharistică

03:00 – Sf. Rozariu de durere – terţiarii franciscani

04:00 – Sf. Rozariu de lumină – grupul familiilor

05:00 – Adoraţie personală

06:00 – Sf. Liturghie

07:00  – Oră de rugăciune mariană

08:00 – Sf. Liturghie

09:00 – Paraclisul Maicii Domnului

10:00 – Sf. Liturghie arhierească – şi procesiunea în jurul bisericii.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4326 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult