Categorized | Cultură

Trecutul ca o stafie de „Dincolo”

Timp de şase zile cinematograful Libertatea va difuza coproducţia suedezo-finlandeză „Dincolo” (Svinalängorna) a actriţei, directorului de film şi scenaristei Pernilla August. Pelicula este o dramă de 94 de minute care vorbeşte despre lupta cu trecutul a Leenei, o femeie de 34 de ani a cărei mamă este pe moarte.

Filmul a cărui scenariu a fost scris de Lolita Ray şi Pernilla August, este construit pe baza romanului omonim al scriitoarei Susanna Alakoski.

Leena, o femeie de 34 de ani, a încercat toată viaţa să treacă peste copilăria nefericită şi dureroasă pe care a avut-o. Într-o dimineaţă, înaintea Crăciunului, Leena primeşte un telefon de la un spital din oraşul natal care o anunţă că mama ei este pe moarte.

Vestea o poartă într-o călătorie la finalul căreia îşi va confrunta mama, pentru prima dată ca adult.

„Trecutul ne prinde întotdeauna din urmă. „Dincolo“ este o poveste emoţionantă despre copilăria tragică a unei tinere, despre durerea şi efortul de a merge mai departe”

susţine scenarista filului,  Pernilla August.

Pernilla August este o reputată actriţă suedeză cu roluri în filme precum Fanny and Alexander (regia: Ingmar Bergman, 1982), The Best intentions (regia: Bille August, 1992, pentru care primeşte un premiu la Cannes pentru cea mai bună actriţă), Darth Vader (Star Wars: Episoadele 1 şi 2) etc. A debutat ca regizoare cu filmul Time-Bomb  în 2005.

Fimul a primit mai multe premii internaţionale printre care Premiul Presei străine – Festivalul de Film din Hamburg, 2010; Premiul NDR pentru regie – Lübeck Zilele Filmului Nordic, 2010; Ce mai bună actriţă, cel mai bun film de ficţiune, Premiul Special al Juriului – Festivalul Internaţional de Film de la São Paulo, 2010; Premiul Săptămânii Criticii, Premiul Fundaţiei Christopher D. Smithers – Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, 2010.

Pelicula va rula la Cinematograful Libertatea din 12 până în 18 august de la orele 17:00 şi 19:00. Preţul este 8 lei pentru un bilet întreg şi 5 lei pentru un tichet cu reducere.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4325 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult