Categorized | Sport

Mult aşteptata finală Spania – Franţa deocamdată amânată. Belgia e performera competiţiei

Încă de la primele jocuri din cadrul Campionatului European de baschet pentru junioare I două echipe au ieşit în evidenţă: Spania şi Franţa. Dacă ibericele au un joc individual de invidiat, de cealaltă parte, jucătoarele din Hexagon sunt dornice de performanţă. Şi, cum era de aşteptat, cele două formaţii sperau să câştige titlul european. Derby-ul care se prefigura și la care toată suflarea din Arena Antonio Alexe și-ar fi dorit să ia parte s-a amânat în cele din urmă pentru cel puţin doi ani datorită victoriei surprinzătoare a Belgiei în semifinala cu Spania.

Pentru a intra în finală s-au disputat două jocuri extrem de diferite. Primul, Franţa – Suedia, a fost unul fără istoric, franţuzoicele câştigând fără probleme un meci pe care l-au dominat autoritar pe toată durata lui, scor final 80-37. De altfel, antrenorul francez, Arnaud Guippillotte declara că apărarea a fost cea care a făcut diferenţa.

A urmat însă a doua semifinală în care Spania pornea ca favorită în disputa cu Belgia. Ibericele au fost mai mereu la cârma jocului dar nu au reuşit să se desprindă decisiv în timp ce belgiencele au ţinut mereu aproape şi au crezut în şansa lor. Cu două minute şi treizeci de secunde înainte de finalul meciului Spania avea şapte puncte avantaj şi posesia.

Din păcate pentru ele acestea nu au mai avut tăria de a ţine jocul în mână şi s-au văzut egalate în ultimul minut. Ceea ce a urmat a fost de-a dreptul dramatic. Miguel Martinez Mendez antrenorul Spaniei cere time-aut cu zece secunde înainte de final.

Belgiencele au prins curaj şi au reuşit să câştige o minge în terenul advers obţinând două lovituri de penalitate. Ambele sunt transformate de Masserman, una dintre cele mai complete jucătoare ale turneului. Urmează ultimele secunde în care Spania alege o aruncare de la mare distanţă în dauna unui atac poziţional şi Belgia învinge extrem de spectaculos.

Astfel în finala mare a competiţiei se vor întâlni Franţa care porneşte din postura de favorită şi Belgia, una dintre revelaţiile acestei întreceri. De asemenea, finala mică va opune formaţiile Suediei şi Spaniei.

România va întâlni Slovenia

În ultima zi a Campionatului European vor avea loc şi ultimele opt jocuri oficiale. România după o prestaţie mai mult decât lamentabilă va juca pentru locurile 11-12 cu Slovenia, un adversar destul de bun în faţa căruia ale noastre au mai cedat o dată.

În celelalte jocuri de la sala de la Universitate se vor întâlni Lituania – Rusia (locurile 13-16), Italia – Cehia (locurile 9-10), Turcia – Serbia (locurile 7-8).

De asemenea începând cu ora 13,30 în Arena Antonio Alexe se vor desfăşura meciurile Slovacia – Ucraina (locurile 13-16), Olanda – Polonia (locurile 5-6), Spania – Suedia (locurile 3-4) şi finala Belgia – Franţa.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4337 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult