Categorized | Sport

Barna Ruth argint la mondiale, Korozsi Dorina la naţionale. Bronz pentru Alex Meheş la seniori

Cel mai important rezultat al clubului CS Crişul Oradea în acest an a fost obţinut de judoka Barna Ruth la Campionatele Mondiale de judo pentru cadeţi de la Kiev. La categoria 40 de kilograme orădeanca a reuşit să câştige cinci meciuri până în finală unde a cedat, la mare luptă, în dauna unei judoka din Franţa.

De o bună perioadă de timp CS Crişul Oradea se laudă cu rezultate bune doar la anumite secţii. Din păcate unele dintre ele sunt în activitate fără a ieşi în mod normal în evidenţă constant.

Acestei situaţii i se adaugă şi relaţia proastă pe care clubul o are cu reprezentanţii mass-media. Imediat ce a fost instalat în fruntea clubului, Ionel Bungău a decis ca acest lucru să se schimbe. O primă măsură luată a fost organizarea de conferinţe de presă cu menţiunea că acestea vor avea loc periodic.

Astfel, în cursul dimineţii de miercuri, a avut loc prima conferinţă oficială la care au participat directorul Ionel Bungău, consilierul Titi Ferenţ şi Olimpia Ianc şi Livia Meheş, antrenoare ale secţiilor de judo şi atletism.

De departe cel mai important rezultat al clubului în acest an a fost obţinut de judoka Barna Ruth. Acesta a participat la Campionatele Mondiale de judo pentru cadeţi care au avut loc la Kierv. La categoria 40 de kilograme orădeanca a reuşit să câştige cinci meciuri până în finală unde a cedat la mare luptă în dauna unei judoka din Franţa.

Sportiva locală antrenată de Olimpia Ianc este deţinătoarea medalia de bronz la Campionatele Europene, ea aflându-se la ultima întrecere a acestei categorii de anul viitor urmând a participa la juniori II, la categoria 44 kilograme.

De asemenea, în cadrul Campionatelor Naţionale de atletism pentru seniori, la finele săptămânii trecute, Alex Meheş a reuşit să cucerească medalia de bronz, o medalia valoroasă, dacă ţinem cont că atletul locale este mult mai tânăr.

Bianca Lazăr Fazecaş a dezamăgit însă, după o evoluţie modestă în care patru dintre cele şase încercări nu au părăsit cuşca.

La capitolul pozitiv mai putem enumera şi medalia de argint cucerită de atleta locală Koroszi Dorina care, în proba de 800 m, a reuşit să încheie pe poziţia a doua. Sportiva orădeană este pregătită de Ella Kovacs fostă campioană mondială la atletism în sală.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult