Categorized | Social

La Oradea, 13 străzi modernizate. Urmează alte 11

Primăria municipiului Oradea a finalizat modernizarea a 19 străzi prin Programului Operaţional Regional 2007 – 2013. Lucrările, în valoare de peste 11 milioane de lei, au fost executate de SC Drumuri Orăşeneşti SA.

În cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, Primăria municipiului Oradea a derulat proiectul ,,Modernizare străzi în vederea fluidizării traficului de acces între zone rezidenţiale şi funcţionale din municipiul Oradea”.

Contractul de finanţare  a fost semnat în  04.09.2009 cu valabilitate până în 04.09.2011. Execuţia lucrărilor, conform contractului cu SC Drumuri Orăşeneşti SA, a demarat în 04.12.2009 şi a avut ca termen de finalizare data de 15.08.2011.

În cadrul proiectului au fost modernizate-reabilitate un număr de 19 străzi din municipiul Oradea.

Primarul Ilie Bolojan a mulţumit constructorului pentru modul în care şi-a făcut treaba:

,,Lucrările efectuate la cele 19 străzi s-au încheiat în bune condiţii şi în termenele prevăzute în contract, deşi lucrările au fost dificil de realizat având în vedere că nu s-a lucrat numai la asfaltare ci şi în subteran, la reţele.

De aceea ţin să mulţumesc constructorului pentru că a dat un exemplu de lucrare bine realizată în municipiul Oradea”.

Lungimea totală a străzilor modernizate este de 9.111 metri iar valoarea totală a lucrărilor este de 11.135.092,15 lei. Din totalul cheltuielilor, 85% sunt de la Uniunea Europeană, 13% sunt de la bugetul de stat, 2% de la bugetul local.

O nouă serie de străzi vor fi modernizate

După ce au fost modernizate 19 artere, alte 11 loturi de străzi din Oradea urmează să intre în modernizare. Este vorba de străzile Avicenna, Dunaevski Isaac, Filatov, Nicolae Filimon, Gutuilor, Valea Nucului, Parângului, Zmeurei, Rectorului, Nojoridului – tronsonul dintre strada Brânduşei şi drumul de centură (strada Ogorului) şi realizarea drumului de acces din strada Meiului – Seleuşului.

Procedura a fost transmisă pe site-ul www.e-licitaţie.ro iar anunţul este în aşteptare de validare.

Valoarea totală estimată a achiziţiei este de 8.693.649,60 lei, fără TVA.

După publicarea anunţului şi a documentaţiei, urmează depunerea ofertelor în vederea atribuirii contractelor de achiziţie publică a acestor lucrări.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult