Categorized | Social

La Oradea, 13 străzi modernizate. Urmează alte 11

Primăria municipiului Oradea a finalizat modernizarea a 19 străzi prin Programului Operaţional Regional 2007 – 2013. Lucrările, în valoare de peste 11 milioane de lei, au fost executate de SC Drumuri Orăşeneşti SA.

În cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, Primăria municipiului Oradea a derulat proiectul ,,Modernizare străzi în vederea fluidizării traficului de acces între zone rezidenţiale şi funcţionale din municipiul Oradea”.

Contractul de finanţare  a fost semnat în  04.09.2009 cu valabilitate până în 04.09.2011. Execuţia lucrărilor, conform contractului cu SC Drumuri Orăşeneşti SA, a demarat în 04.12.2009 şi a avut ca termen de finalizare data de 15.08.2011.

În cadrul proiectului au fost modernizate-reabilitate un număr de 19 străzi din municipiul Oradea.

Primarul Ilie Bolojan a mulţumit constructorului pentru modul în care şi-a făcut treaba:

,,Lucrările efectuate la cele 19 străzi s-au încheiat în bune condiţii şi în termenele prevăzute în contract, deşi lucrările au fost dificil de realizat având în vedere că nu s-a lucrat numai la asfaltare ci şi în subteran, la reţele.

De aceea ţin să mulţumesc constructorului pentru că a dat un exemplu de lucrare bine realizată în municipiul Oradea”.

Lungimea totală a străzilor modernizate este de 9.111 metri iar valoarea totală a lucrărilor este de 11.135.092,15 lei. Din totalul cheltuielilor, 85% sunt de la Uniunea Europeană, 13% sunt de la bugetul de stat, 2% de la bugetul local.

O nouă serie de străzi vor fi modernizate

După ce au fost modernizate 19 artere, alte 11 loturi de străzi din Oradea urmează să intre în modernizare. Este vorba de străzile Avicenna, Dunaevski Isaac, Filatov, Nicolae Filimon, Gutuilor, Valea Nucului, Parângului, Zmeurei, Rectorului, Nojoridului – tronsonul dintre strada Brânduşei şi drumul de centură (strada Ogorului) şi realizarea drumului de acces din strada Meiului – Seleuşului.

Procedura a fost transmisă pe site-ul www.e-licitaţie.ro iar anunţul este în aşteptare de validare.

Valoarea totală estimată a achiziţiei este de 8.693.649,60 lei, fără TVA.

După publicarea anunţului şi a documentaţiei, urmează depunerea ofertelor în vederea atribuirii contractelor de achiziţie publică a acestor lucrări.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult