Categorized | Social

Un nou parc inaugurat la Oradea

Un nou parc a fost joi, 18 august 2011, dat în folosinţă în Oradea. Parcul se află în partea de est a Cetăţii Oradea şi a fost amenajat cu alei pietonale, panouri informative, bănci de odihnă, coşuri de gunoi. Valoarea totală a lucrărilor efectuate a fost de aproximativ 2 milioane de lei.

Primarul Ilie Bolojan, Dumitru Sim, şeful Biroului Turism, Cultură, Regenerare Urbană din cadrul Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din Primăria Oradea şi arhitectul Pafka Ernest au prezentat joi, 18 august 2011, cel de-al doilea parc finalizat din şanţul Cetăţii Oradea.

Proiectul de amenajare a fost finanţat de către Administraţia Fondului pentru Mediu şi de către municipiul Oradea, valoarea lucrărilor efectuate fiind de 2.027.940,79 lei.

Parcul, care se găseşte în partea de est a Cetăţii, a fost amenajat cu alei pietonale, panouri informative, bănci de odihnă, coşuri de gunoi.

Totodată, la baza Bastionului Roşu a fost amenajat un mic lac artificial, cu plante acvatice autohtone, în suprafaţă de 450 mp. Aleile sunt de asemenea realizate din materiale naturale ecologice, precum piatră cubică, pietriş, borduri din piatră naturală.

Lucrările de amenajare s-au derulat între 15.09.2010 şi 19.07.2011, executantul lucrărilor fiind asocierea formată din SC Constructorul Sălard SRL şi SC Gardener SRL.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult