Categorized | Social

Municipalitatea vrea ca Cetatea Oradea să devină un centru cultural de importanţă europeană

În cadrul Festivalului „Fereastră Deschisă spre Europa – 2011” a avut loc o conferinţă, care şi-a propus să identifice măsuri şi mijloace prin care Cetatea Oradea să fie transformată într-un centru turistic şi cultural de importanţă pentru Regiunea Bihor – Hajdu Bihar. Conferinţa a fost deschisă de viceprimarul Rozália Biró, care a precizat că o comunitate îşi poate clădi un viitor frumos, numai în măsura în care îşi cunoaşte, respectă şi valorifică propriile valori.

La conferinţă au fost invitate persoane din mediul universitar, operatori economici care lucrează în domeniul turismului, dar şi reprezentanţii ai unor firme de construcţii.

Aceştia s-au arătat interesaţi de obiectivul conferinţei, venind în sprijinul organizatorilor cu mai multe idei şi propuneri, cum ar fi:

– muzeul care va fi amenajat în Cetatea Oradea, să fie deopotrivă un muzeu al Cetăţii Oradea, dar şi al oraşului Oradea, expunând astfel obiecte de importanţă istorică atât pentru cetate, cât şi pentru oraş.

– chiar dacă lucrările de reabilitarea a Cetăţii Oradea continuă, să se organizeze intinerarii pentru turişti, sub supraveghere şi cu ghid de specialitate

– în cadrul muzeului care va fi amenajat în cetate să fie expuse şi copii după sarcofagul şi coroana imperială a lui Sigismund de Luxemburg

– valorificarea descoperirilor mai importante prin protejarea acestora cu ecrane de sticlă, care să permită turistului să vadă vestigiile în starea în care au fost descoperite

Cele patru prezentări referitoare la proiectele demarate în Cetatea Oradea au fost susţinute de Ioan Ciorba – consilier în cadrul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Municipalitatea vrea ca Cetatea Oradea să devină un centru cultural de importanţă europeană”

  1. MIRCEA CLUJ spune:

    TREBUIE SA VA FACETI O PERDEA SERIOASA DE COPACI SI GARD VIU LA GREU SA NU SE MAI VADA DIN TOATE UNGHIURILE CIMITIRUL. ORADA TOATA E UN CIMITIR,,PE UND MERGI NUMA CIMITIR VEZI

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult