Categorized | Sport

Parteneriat pe zece ani între Luceafărul şi LPS Bihorul

Orice colaborare fotbalistică între două entităţi are avantaje de ambele părţi. O astfel de colaborare nu se naşte peste noapte iar beneficiile pot apărea după ani buni de investiţii. Cu siguranţă că de fiecare dată profitul este împărţit. O astfel de colaborare a fost semnată de câteva zile între Lucefărul Felix o formaţie nou promovată în Liga a II-a şi Liceul cu Program Sportiv Bihorul Oradea.

În cursul dimineţii de miercuri la sediul construcţii Bihor a avut loc o conferinţă de presă cu această temă. Au fost prezenţi Gavrilă Ghilea principalul finanţator al formaţiei bihorene, Dan Matei şi Lucian Stance director şi respectiv director adjunct al LPS Bihorul Oradea.

În primul rând această uniune cu capital privat pentru o perioadă de zece ani se adresează exclusiv echipelor de juniori A, B, C, D şi E care vor juca în cadrul întrecerilor respective. Toţi jucătorii vor fi transferaţi de la LPS Bihorul la Luceafărul Felix unde vor beneficia de condiţii de pregătire, alimentaţie şi competiţie dintre cele mai bune. Fără doar şi poate că de câştigat vor avea copii înscrişi în campionate, care au exemplele lui Antal sau Hora plecaţi de la LPS Bihorul la echipele campione ale României.

„Pot să spun că îmi doream această colaborare pentru ca tinerii localnici din Bihor să ajungă să joace la un nivel cât mai ridicat. Noi sperăm să avem cât mai mulţi în lotul primei formaţii şi în cel mai scurt timp.

De fapt acesta este obiectivul principal”

a declarat Gavrilă Ghilea.

La rândul său, Dan Matei aprecia acest lucru ca fiind o posibilitate enormă a copiilor liceului de a se afirma în cele mai bune întreceri.

„Nu e un secret pentru nimeni că eu sunt un partizan al localnicilor şi îmi doresc foarte mult să avem cât mai mulţi bihoreni în echipă. Acest contract pentru o perioadă de zece ani nu este o joacă de copil, trebuie să luăm în serios cel mai mic detaliu şi să muncim mai mult pentru a scoate fotbalişti.

Vor avea câte două echipe de juniori la toate nivelurile ceea ce face ca concurenţa să fie mult mai acerbă. Se apropie o perioadă în care vom avea un schimb de generaţii la nivelul antrenorilor iar cei care vor veni vor trebui să fie performeri 100 %”

a afirmat Dan  Matei.

Cel mai concret a fost Lucian Stance care a declarat:

„Fără doar şi poate că ne vom extinde aria de selecţie nu numai în judeţul Bihor ci şi la nivel geographic în zona de vest a ţării. Orice jucător valoros este bine venit iar criteriul de selecţie va fi unul continuu.

Sper să ne putem lupta pentru podiumul naţional după câţiva ani”.

Grupa de juniori A de la Luceafărul Felix va fi pregătită de Ionel Negrea în timp ce juniorii B vor fi coordonaţi de pe banca tehnică de Lucian Stance.

Tibor Moldovan un an la Luceafărul Felix

După o înfrângere neaşteptată în prima etapă a întrecerii scor 0-1 pe propriul teren cu Mureşul Deva clubul bihorean s-a mişcat rapid.

Prima achiziţie va fi atacantul de 29 de ani Tibor Moldovan care, de o săptămână, se pregăteşte sub comanda antrenorului Călin Moldovan. Acesta a jucat pentru ultima dată la Gloria Bistriţa şi se pare că va semna un contract valabil pe un an de zile cu formaţia din  Băile Felix.

De altfel, cu jumătate de gură, Gavrilă Ghilea afirma că toţi cei implicaţi în activitatea echipei sunt vinovaţi pentru acest eşec neaşteptat.

Etapa viitoare bihorenii se vor deplasa la Piteşti unde vor juca pe terenul celor de la FC Argeş o echipă foarte bine cotată din punct de vedere organizatoric şi care vine după un succes în deplasare.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult