Categorized | Sport

Ioana Roşca triumfătoare la Budaors Cup

Are doar 15 ni peste câteva zile şi deja şi-a adjudecat mai multe turnee la categoria 16 ani fete. Mai nou începe să confirme şi la categoria 18 ani fete ceea ce este de-a dreptul incredibil. Puţini îşi dau seama, la acest moment, ce înseamnă acest lucru la nivel mondial, dar această mare valoare a judeţului Bihor ar putea scrie istorie pentru tenisul feminin românesc.

Ioana Roşca, căci despre ea este vorba, a reuşit să onoreze cu cinste invitaţia Federaţiei Maghiare de Tenis de câmp de a participa la ediţia din acest an a Budaors Cup întrecere pentru juniori şi junioare din circuitul internaţional de categoria G 2. Pregătită de antrenorul local Ionuţ Hodişan aceasta a reuşit o performanţă de-a dreptul impresionantă impunându-se astfel la o categorie cu trei ani mai mare decât ea!

În primul tur al întrecerii, Ioana Roşca a reuşit să treacă fără probleme cu un sec 6-1, 6-0 în dauna localnicei Luca Cupo care a beneficiat din partea organizatorilor a unui wild card.

A urmat turul secund în care tenismena mutată recent în Sânmartin a reuşit să elimine una dintre favorite. Este vorba de Ekaterina Semenova (Rusia) cap de serie numărul patru după o prestaţia pozitivă încheiată cu scorul de 6-4, 6-2.

Sferturile de finală au fost din nou la dispoziţie bihorencei care a trecut de Barbora Stefcova (Cehia) cu scorul de 6-3, 6-0. În ce-a de-a doua semifinală a competiţiei Ioana Roşca a reuşit o victorie extrem de clară scor 6-1, 6-3 în dauna jucătoarei Tomova Victoriya (Bulgaria), cap de serie numărul 2.

În marea finală a turneului, românca s-a autodepăşit şi a reuşit să se impună la mare luptă în faţa jucătoarei Flink Varvara (Rusia) cu scorul de 7-6 (5), 7-5. Menţionăm că învinsa a fost cap de serie numărul 7.

În calificări la Australian Opren sau Rolland Garros

În urma acestei victorii importante din Ungaria, Ioana Roşca, care va împlini frumoasa vârstă de 15 ani, pe data de 20 septembrie, a urcat cel puţin 35 de locuri în clasamentul european ITF Under 18. Asta, în condiţiile în care, deşi foarte tânără, tenismena bihoreanca va beneficia de invitaţii în calificările turneelor Australian Open sau Rolland Garros 2012.

Dar pentru ea, greul abia acum începe iar cursa spre vârful ierarhiei va fi tot mai dificilă, Ioana Roşca având un program de pregătire, masă şi odihnă extrem de bine organizat iar numeroasele turnee îşi vor pune amprenta asupra evoluţiei ei, oboseala fiind un factor care trebuie neapărat învins.

Având încredere deplină în antrenorul ei Ionuţ Hodişan, cei doi îşi vor continua munca împreună pentru a avea rezultatele dorite.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4337 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult