Categorized | Sport

CSM Oradea are gânduri mari pentru noul sezon baschetbalistic

Sala mică a Primăriei Oradea a găzduit o interesantă conferinţă de presă cu ocazia organizării la Oradea a ediţiei a IV-a a Memorialului Antonio Alexe la baschet masculin. Iniţial au participat Şerban Sere şi Cristian Achim manager şi respectiv antrenor al secţiei pentru ca ulterior să apară şi Florin Birta director. Subiectul principal a fost evenimentul care va avea loc la finele acestei săptămâni mai precis de vineri şi până duminică în arena Antonio Alexe.

Primul care a ţinut să facă unele declaraţii oficiale a fost Cristian Achim cel care spunea că anul trecut înainte de prima partidă oficială a disputat nouă jocuri amicale de astă dată având posibilitatea de a juca doar şase. Trei dintre ele la Oradea cu U Mobitelco Cluj-Napoca, Spartacus Nyreghaza şi DVSB Debrecen şi trei la Cluj-Napoca din nou cu U Mobitelco, Szolnok campioana Ungariei şi Maribor Slovenia. Aceste din urmă jocuri vor avea loc în perioada 9-11 septembrie în municipiul de pe Someş.

„Trebuie să spunem că încă nu am avut timpul necesar pentru a omogeniza echipa, noii veniţi s-au integrat foarte bine iar atmosfera este una foarte bună. Deocamdată la aceste prime jocuri o să aplicăm doar ce am exersat până acum dar vom da şansa la toţi jucătorii să intre pe parchet.

Pentru acest an ne propunem să luptăm atât în campionat cât şi în Cupă României să ajungem cât mai sus. De asemenea pentru mine şi pentru băieţi obiectivul este o clasare cât mai bună, 1-8 obligatoriu dar şi să câştigăm fiecare joc în parte”

a spus antrenorul bihorenilor.

La rândul său Şerban Sere s-a arătat încântat de actuala valoare a lotului dar şi de faptul că a reuşit la Oradea să aibă un buget de aproximativ 300 000 euro doar la o secţie bani care obligă la mai mult.

„Încet, încet trebuie să închegăm relaţiile de joc dar nu va fi nici o tragedie dacă nu vom câştiga în partidele de verificare fiecare joc. Mie personal nu îmi place să pierd şi nici echipei. Vreau să fac un apel către toţi susţinătorii să vină la sală într-un număr cât mai mare pentru a ne fi alături în aceste jocuri.

Intrarea va fi liberă iar vor exista şi concursuri pentru copii iar în pauza dintre jocuri va avea loc prezentarea oficială a echipei noastre precum şi noul echipament”

a declarat Şerban Sere.

A mai fost dezbătut un subiect interesant şi anume a situaţiei lui Roland Torok un jucător care se bucură de un tratament preferenţial dar care este mai mult accidentat. Acesta s-a accidentat din nou la finalul sezonului regulat şi va lipsi cel puţin până în luna ianuarie a anului viitor după o operaţie la genunchi.

În cele din urmă a semnat un angajament valabil pe un an dar conducerea clubului doreşte semnarea pe încă a unui an aici intervenind şi latura financiară, jucătorul câştigând cu cel puţin 40 % în plus.

Jucătorii români în pericol

În ultima perioadă fondul de jucători români de valoare a scăzut dramatic de la an la an ceea ce face ca jucătorii români să aibă pretenţii exagerate când vine vorba de latura financiară.

Mai multe voci din cadrul conducătorilor celor 16 echipe din primul eşalon au declarat deja oficial că vor propune Biroului Executiv al Federaţiei Române de Baschet modificarea regulamentului şi anume folosirea unui număr de jucători nelimitaţi pe parchet.

Această propunere a fost „îmbrăţişată” şi de Şerban Sere cel care declara oficial că nu este împotriva acestui lucru şi că unii dintre români au o cotă mult prea mare la ceea ce oferă. În aceste condiţii naţionala ar rămâne practic într-un nucleu de jucători foarte redus iar rezultatele ar fi mai mult decât modeste.

O soluţie cât de cât salvatoare ar putea fi organizarea unui campionat naţional Under 23 la care jucătorii tineri când termină junioratul să joace pentru a face pasul spre primul eşalon valoric al ţării.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4270 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult