Categorized | Sport

Handbalist orădean de naţională vândut pe bani „de seminţe”

Directorul CSM Oradea Florin Birta a anunțat că handbaliștii Cântec şi Amihăesei au fost vânduţi contra „enormei” sume de 20.000 de lei. Dacă ţinem cont de faptul că George Cântec face parte din prima reprezentativă a ţării noastre, atunci ori valoarea jucătorului este cât a unui cantonament, ori acesta a fost vândut doar pentru a mai recupera ceva din banii cheltuiţi aiurea în Liga Naţională.

Prezent mai mult formal la conferinţa de presă cu ocazia Memorialului Antonio Alexe la baschet masculin, care va avea loc la finele acestei săptămâni în municipiul Oradea, Florin Birta director al CSM Oradea a dovedit încă o dată că habar nu are de sport.

Mai mult, nu este deloc interesat ca unele secţii să se redreseze prin cooptarea unor sponsori puternici sau să pună bazele unor colaborări în domeniu, pentru ca tinerii jucători să aibă corespondent la secţiile CSM-ului.

Directorul CSM Oradea Florin Birta a declarat, cu o mare nonşalanţă, că handbaliștii Cântec şi Amihăesei au fost vânduţi contra „enormei” sume de 20.000 de lei. Dacă ţinem cont de faptul că George Cântec face parte din prima reprezentativă a ţării noastre, trebuie să spunem că ori valoarea acestuia este de doar un cantonament (referitor la sumă) ori acesta a fost vândut doar de dragul de a mai recupera ceva din banii cheltuiţi aiurea în Liga Naţională.

Un jucător din prima reprezentativă a ţării este vândut pentru suma de 10.000 de lei, aproximativ cât câştigă un baschetbalist al secţiei de la CSM într-o lună! Sau cât costă unele participări la un turneu din interiorul ţării.

De mult timp, secţie de handbal a CSM Oradea este falimentară. Cheltuie o grămadă de bani pentru rezultate foarte slabe având la activ două retrogradă în cinci ani şi bugete în valoarea de 50.000 de euro. Din păcate, nimeni nu ia atitudine pentru ca acest lucru să fie evitat pe parcursul sezoanelor ce vor urma, acum ajungându-se la ideea de a forma în 2-3 ani o echipă competitivă doar din jucători tineri.

Cel puţin deocamdată, actualii conducători ai secţiei de handbal nu vehiculează nici o sumă de bai având tot timpul ceva de ascuns iar atunci când se deschide subiectul se vorbeşte doar de proiecte strălucitoare, bazate pe tinerii proprii parcă am fi în epoca socialistă a răposatului.

Deocamdată, această secţie va evolua în eşalonul secund în condiţiile în care toţi mercenarii au plecat de la gruparea bihoreană când acesta a retrogradat chiar dacă aveau contracte pe doi ani.

Cât timp au jucat pentru CSM Oradea şi-au încasat salariile dar acest lucru nu interesează pe nimeni iar când echipa retrogradează toţi pleacă fără nici o remuşcare, interesul personal contând mai presus de toate. La fel pare că face și Florin Birta, preşedintele CS Municipal Oradea care iasă în față doar atunci când e vorba de secţiile de baschet sau polo cu rezultate bune pe plan naţional.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4372 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult