Categorized | Sport

Consiliul Judeţean Bihor intră în Circuitul naţional de tenis

Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că în ultima perioadă conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Bihor a reuşit să „salveze” unele întreceri de tradiţie din judeţ. Aici vorbi de turneul internaţional de 10.000 de dolari de tenis de câmp, formaţia FC Bihor, turneul naţional de beasch-volley şi fotbalul juvenil sau rezervat amatorilor. Mai nou prin buna colaborare între un club orădean şi conducerea judeţului a apărut un nou turneu în „sportul alb” fiind o competiţie extrem de interesantă.

În cursul dimineţii de joi la Baza Sportivă Voinţa a avut loc conferinţa de presă cu ocazia ediţiei inaugurale a turneului naţional dotat cu Trofeul CJ Bihor.

Întrecerea, desfăşurată  sub egida Federaţiei Române de Tenis (FRT), a fost organizată de CJ Bihor în colaborare cu Primăria Municipiului Oradea şi CS Voinţa. În calitate de invitaţi au fost prezenţi Dumitru Voloşeniuc, vicepreşedinte al CJ Bihor, Dumitru Bucur arbitru principal al turneului şi Mircea Drăgoi gazda evenimentului.

Turneul va fi unul de categoria A disputându-se pe parcursul a şase zile la o singură categorie de vârstă, 16 ani băieţi şi fete, având un buget de 5.000 de lei, bani oferiţi în totalitate de organizatori.

De asemenea, trebuie precizat că este cel mai important turneu al acestei categorii de vârstă în această perioadă a anului, la care se vor acorda pe lângă diplome, cupe şi premii în obiecte şi puncte importante în clasamentul naţional al acestei categorii de vârstă.

În cursul serii de vineri va avea loc şedinţa tehnică pentru ca sâmbătă, de la ora 9, să se desfăşoare primele partide oficiale din calificări. Jocurile de pe tabloul principal vor debuta cel mai probabil duminică.

Mingile oficiale ale turneului sunt Dunllop, iar apa oferită de la FRT este Devin, majoritatea jucătorilor fiind cazaţi la Continental Forum.

Voloşeniuc: „Dorim să ajutăm cât mai mult sportul”

Cunoscut fiind ca şi un practicant al fotbalului pentru amatori la echipa din Liga a V-a din Lugaş, Dumitru Voloşeniuc a spus că anul calendaristic a fost împărțit de Comisia de Sport din cadrul CJ Bihor în patru trimestre, ceea ce face ca banii să fie împărţiţi la mai multe activităţi sportive.

De asemenea se doreşte amenajarea unor baze sportive în Bihor, iar investiţiile în diferite ramuri sportive să fie mai variate și mai consistente.

„Noi ajutăm clubul de fotbal FC Bihor dar dorim să încercăm să ajutăm şi alte sporturi. Considerăm că prioritate au competiţiile pentru copii şi juniori ceea ce face ca investiţiile să fie făcute pentru viitorul judeţului. Vom analiza fiecare cerere în parte iar în limita posibilităţilor vom încerca să împăcăm pe toată lumea”

a declarat Dumitru Voloșeniuc.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult