Categorized | Social

Nu s-au trezit nici în al doisprezecelea ceas. Elevii au picat pe capete şi la a doua sesiune a BAC – ului

Conform centralizării finale realizate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, înainte de contestaţii, procentul elevilor care au reuşit la  examenului naţional de bacalaureat din anul şcolar 2010-2011 (sesiunea august-septembrie), este de 19,52 %, adică 17.778 de candidaţi. În judeţul Bihor, procentul de promovabilitate a fost mai mare decât rata pe ţară, adică 22,3%.

Conform datelor Ministerului Educaţiei, procentul elevilor care au reuşit, raportat la numărul de candidaţi înscrişi, a fost de 16,06%.

La nivelul judeţului Bihor, procentul de promovabilitate a fost de doar 22,3%. Două şcoli din Oradea, Grupul Şcolar Ioan Bococi şi Grupul Şcolar Agricol au înregistrat o performanţă greu de egalat: niciun elev n-a reuşit să ia Bacalaureatul.

În urma acestor rezultate, 546 de elevi bihoreni au depus contestaţii.

Căzuţi pe capete

La nivel naţional în această sesiune s-au înscris 110.708 candidaţi. Dintre aceştia s-au prezentat 91.060 de candidaţi, 410 elevi fiind eliminaţi la nivel naţional pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Rezultatele candidaţilor, pe tranşe de note, sunt următoarele: 14.527 de candidaţi au obţinut medii între 6 şi 6,99; 2889 de candidaţi au obţinut medii între 7 şi 7,99; 352 de candidaţi au obţinut medii între 8 şi 8,99; 10 candidaţi au obţinut medii între 9 şi 9,99. Niciun candidat nu a obţinut media 10.

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate în data de 7 septembrie 2011.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4374 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult