Categorized | Sport

Tinereţea a făcut diferenţa în prelungirile Cupei României. Luceafărul Felix – UTA Arad 4-2

Foarte rar se întâmplă ca o echipă cotată cu şansa a doua să ajungă să câştige în prelungiri într-o manieră categorică. Secretul poate fi în mintea fiecărui antrenor atunci când are soluţiile necesare obţinerii victorie. O astfel de soluţie a fost introducerea unui jucător proaspăt în finalul unui test extrem de important care avea să facă diferenţa.

În cursul după-amiezii de marţi Luceafărul Felix a primit la Sânmartin vizita celor de la UTA Arad într-un joc contând pentru etapa a V-a a Cupei României la fotbal. La finalul unui joc care a necesitat prelungiri, gazdele au reuşit în final să se impună cu scorul de 4-2 (1-1, 2-2).

Gazdele au anunţat încă din start intenţia de a folosi garnitura secundă în cadrul competiţiei în timp ce arădenii au anunţat încă de la reunire că vor activa la capacitate maximă pe ambele fronturi.

Luceafărul a deschis scorul

A rezultat un meci extrem de plăcut în care diferenţa a făcut-o inspiraţia antrenorului şi prospeţimea din final.

Debutul întâlnirii a aparţinut organizatorilor care puteau deschide scorul atunci când Popescu a trimis cu capul în bara porţii adverse. A urmat momente în care jocul s-a echilibrat vizibil arădenii profitând din plin şi reuşind deschiderea scorului în minutul 9 prin Octavian Drăghici care a finalizat pe jos o pasă perpendiculară 0-1.

Gazdele se avântă în atac dar Andor şi neaga sunt neinspiraţi în faţa porţii adverse. În minutul 41 centralul jocului acordă cu multă uşurinţă un penalti la un presupus fault în careu asupra lui Ianc. Tot acesta din urmă execută slab şi Smaranda reuşeşte să pareze.

În ultimele secunde ale primei părţi Andor execută o lovitură liberă de la 18 metri, mingea respinsă de zid ajunge din nou la bihorean al cărui şut deviat se scurge în plasă restabilind egalitate 1-1.

Partea a doua începe în aceeaşi notă de echilibru cu menţiunea că textiliştii arădeni mult mai experimentaţi pun stăpânire pe mijlocul terenului şi forţează desprinderea. Acesta vine în urma unei gafe a portarului Sergiu Ghilea care iese neinspirat  Norbert Varga marcând cu uşurinţă cu capul de la marginea careului mic 1-2.

Învingători pe final

Bihorenii nu se împacă deloc cu acest rezultat şi atacă în special pe flancuri fără a-şi crea faze clare de gol. Dar cu şase minute înainte de finalul întâlnirii Ianc îşi repară greşeală transformând magnific o lovitură liberă din preajma careului advers 2-2. Şi partida se îndrepta spre prelungiri.

A urmat o primă parte a prelungirilor în care pe teren a existat o singură formaţie cea oaspete care din păcate pentru ei a încercat lovitura decisivă. Acest lucru nu s-a realizat şi imediat de la reluarea părţii secunde a prelungirilor organizatorii dau lovitura.

Proaspăt intratul Blănaru scapă pe partea stângă şi îl execută cu sânge rece pe Smaranda cu un şut pe jos 3-2. Era minutul 107. După doar trei minute iese la rampă execuţia de maestru a lui Popescu care din alergare marchează cu un şut aproape de vinclul din dreapta porţii arădene 4-2. Nu mai exista nici un dubiu, Luceafărul Felix era deja scăpată în învingătoare.

Finalul aduce formaţia bihoreană în terenul advers cu o posesie prelungită în timp ce „Bătrâna Doamnă” parcă paralizată nu găsea soluţii pentru a intra rapid în posesia balonului. Mai mult Neagoea de la arădeni nu se poate abţine şi este eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Victorie extrem de preţioasă obţinut-o de „mânjii” lui Călin Moldovan care par să fi profitat din plin de întrecerea acordată.

Luceafărul: Sergiu Ghilea – Ianc, Cura, Letan, Achim – Kanyaro, Svaczkopf, Ovidiu Ghilea, Neaga – Andor – Popescu. Au mai jucat: Roşu, Haş, Blănaru. Antrenori: Călin Moldovan şi Vig Zoltan.

UTA: Smaranda – Ignea, Pocuca, Varga, Ali Tolmrae – Purece, Neagoe, Hidişan, Siminic – Capotă, Drăghici. Au mai intrat: Miron, Gâlcă şi Nicolae. Antrenori: Roland Nagy şi Dan Stuparu.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult