Categorized | Sport

Sediu nou pentru CS Crişul, doar cu ajutorul lui Ionel Bungău

În cursul dimineţii de marţi, 07.09.2011, a avut loc inaugurarea cu mare fast a noului sediu al CS Crişul Oradea pe strada Primăriei numărul 3. Iniţial Primăria Oradea a concesionat clădirea conducerea clubului care prin surse proprii a reuşit să o utilizeze aşa cum trebuie.

Un proverb românesc spune că omul sfinţeşte locul. Şi acest lucru s-a dovedit încă o dată. Nu de mult lumea sportului era din nou „bucuroasă” cu revenirea între aceştia a lui Ionel Bungău, cel care a obţinut nota de trecere la examenul pentru ocuparea funcţiei de director general al CS Crişul Oradea.

Titi Frenţ fostul director, pentru a nu fi trecut pe linie moartă, a fost numit consilier personal. Ceea ce a făcut ca tandemul Bungău – Frenţ să fie promovat şi de un partid aflat la putere prima mişcare a fost mutarea într-un sediu nou. Şi acest lucru a avut loc la doar o lună de la instalarea tandemului.

Au fost prezenţi Gheorghe Carp viceprimar al municipiului Oradea, Gavrilă Ghilea prefect al judeţului Bihor, Adrian Bucur comandatul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Bihor, Sorin Moldovan din partea Agenţiei Naţionale pentru Sport din România, Sorin Buhaş director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor, Nicuşor Vaşadi director sportiv al CS Municipal Oradea şi gazdele Ionel Bungău şi Titi Frenţ director general şi respectiv consilier personal.

Totul a început cu o slujbă de sfinţire a noului locaş şi cu discursuri a tuturor invitaţilor. Dacă Gavrilă Ghilea lăuda omul Ionel Bungău, cei de la Agenţia Naţională avea să felicite noua conducere pentru aspectul sediului dar şi să anunţe că vor fi luat unele măsuri de austeritate şi în sport ceea ce cu siguranţă nu va fi pe placul antrenorilor sau sportivilor.

După ce s-a ciocnit un pahar de şampanie unii antrenori au ţinut să-şi spună ofurile şi în cele din urmă li s-a promis că vor încerca să se rezolve problemele acestora.

Condiţii administrative bune, condiţii materiale precare

De-a lungul anilor CS Crişul a fost emblema municipiului Oradea când era vorba de rezultatele sportivilor la nivel naţional şi internaţional. Din păcate, despre acest lucru se poate vorbi doar la timpul trecut.

La această oră un judoka legitimat la CS Crişul Oradea ocupă poziţia secundă la nivel mondial iar atleţii se bat mereu pentru medalii naţionale. Din păcate aceştia beneficiază de condiţii de pregătire dintre cele mai modeste.

Dacă fondistele lui Ella Kovacs fostă campioană mondială de atletism în sală se pregătesc pe Stadionul Tineretului unde nu mai există de ani buni zgură, aruncătorii pregătiţi de Livia Meheş nu au posibilitatea de a se antrena.

Ei profită în continuare de imaşul de la Cihei ceea ce nu este deloc bine. Promisiuni, promisiuni şi iar promisiuni. Cu aceste cuvinte se laudă toţi la întâlnirile importante dar realizările se lasă aşteptate.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult