Categorized | Social

Încep lucrările la Centrul de Oncologie din Oradea

Sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 10:00, la Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu va avea loc în prezenţa actualului Ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau şi a fostului ministru, Cseke Attila, dar şi în prezenta reprezentanţilor Primăriei Oradea, ai Spitalului Municipal şi ai Universităţii Oradea inaugurarea începerii lucrărilor la Centrul de oncologie, radioterapie şi chimioterapie (proiect la cheie).

Importanţa realizării acestui centru este una majoră, având în vedere numărul mare al pacienţilor oncologici. La finalizarea lucrărilor, acest centru va permite efectuarea unor tratamente de vârf, ducând totodată la scurtarea duratei de expunere la radiaţii.

Contractul de lucrări a fost semnat la sfârşitul lunii iulie de către reprezentanţii Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu, lucrările urmând să fie executate de firma S.C. Siemens S.R.L în asociere cu S.C. Selina S.R.L.

Contractul în valoare de 19.719.412 lei (fără TVA) presupune următoarele etape: proiectarea, execuţia unei clădiri noi (în curtea Spitalului Municipal, în continuarea corpului B al spitalului, noul spaţiu fiind destinat spitalizării de zi pentru chimioterapie) şi reamenajarea corpului B de clădire (unde momentan este bucătăria).

Ulterior realizării construcţiei se va achiziţiona şi pune în funcţiune acceleratorului liniar de particule pentru terapie cu energii înalte, dar şi sistemul complet de tratament pentru brahiterapie, necesar bolnavilor oncologici.

Costurile lucrărilor vor fi suportate în cea mai mare parte de Ministerul Sănătăţii, dar şi de Primăria Oradea.

Lucrările de realizare a construcţiei, dar şi achiziţia şi montarea aparaturii necesare urmează să fie finalizate până în primăvara anului viitor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult