Categorized | Sport

FC Bihor a pierdut categoric derbyul cu UTA. Luceafărul a făcut egal la Turda

Devine din ce în ce mai vizibil faptul că echipa condusă de Gheorghe Ghiț a ajuns aproape în Liga I dintr-o întâmplare și nu pentru că ar fi meritat. Ultima „ispravă” a bihorenilor a fost înfrângerea fără drept de apel pe care au suferit-o în fața arădenilor. Cealaltă echipă din Bihor, Luceafărul Felix, deși a început cu stângul sezonul a reușit să se redreseze obținând în această etapă un punct la Turda și urcând înaintea lui FC Bihor în clasament.

Ultimele rezultate dau din ce în ce mai multă apă la moară atât contestatarilor lui Gheorghe Ghiț cât și celor, nu puțini la număr, care susțin că echipa de pe Crișul Repede nu a ajuns sezonul trecut aproape de Liga I prin propriile forțe și că altcineva, din spatele cortinei, ar fi tras sforile în ultimele etape pentru ca FC Bihor să termine seria pe locul doi.

Cert este că echipa nu mai pare la fel de solidă ca anul trecut și pierde cu ușurință meciurile în care în sezonul 2010 – 2011 făcea egal sau chiar câștiga.

Meci fără istoric dar… cu ghinion!

Meciul de la Oradea a început furtunos pentru bihoreni atacați cu toate armele încă din primul minut, Pogacsics reținând în două rânduri mingea care mergea spre gol.

Scorul a fost deschis în minutul 23 când căpitanul orădenilor Oltean este păcălit de traiectoria căpătată de o minge care a sărit din gazon, Drăghici a scăpat singur spre poartă, l-a depăşit pe Pogacsics şi a marcat în poarta goală.

Orădenii au ripostat imediat și la doar un minut de la reluarea partidei, în minutul 24 au egalat printr-o lovitură de la 11 metri transformată de Selagea. Sfârșitul primei reprize și începutul celei de-a doua s-a jucat pe contre până în minutul 66 când Hidișan a luat o acțiune pe cont propriu și a marcat cu un șut la colțul scurt. Orădenii au căutat în zadar egalare pentru că în minutul 86 UTA și-a asigurat cele trei puncte printr-un gol înscris de la 11 metri de Drăghici.

La finalul întâlnirii antrenorul Gheorghe Ghiț a dat vina pe ghinion:

„Am avut impresia că este una din acele zile în care nu îţi iese nimic. Am făcut mult greşeli individuale, am pierdut mijlocul trerenului. Dacă vrem să creem din nou un grup trebuie să ne strângem şi să mergem mai departe. Echipa a mai avut astfel de momente şi în trecut, dar împreună am reuşit să trecem peste ele.

Meciul cu UTA a fost un duş rece pentru noi. Sper ca miercuri să arătăm o altă faţă”.

De cealaltă parte, antrenorul arădenilor, Roland Nagy s-a declarat foarte mulţumit de prestaţia elevilor săi.

„Ceea ce ne-am dorit s-a întâmplat. Echipa mea a dat dovadă de mult caracter, s-a autodepăşit, victoria este meritul intregii echipe. E un nou început, aşa cum ne-am dorit. Le-am spus şi le spun mereu băieţilor că indiferent de echipa cu care jucăm putem să batem.

Au fost câteva zile grele pentru noi, am vorbit şi cu şefii să vedem dacă e nevoie de un şoc la echipă. A fost un blocaj psihic până acum, e importaznt ca am trecut de el”.

a declarat Roland Nagy care speră ca UTA să continue pe aceeași linie și în următoarele partide.

Luceafărul a urcat pe locul zece în clasament

Chiar dacă, spre deosebire de FC Bihor Luceafărul Băile Felix și-a propus doar să supraviețuiască în Liga a II-a, obiectivul fiind evitarea retrogradării, bihorenii au obținut un egal cu Arieșul Turda și au urcat peste FC Bihor în campionat.

Cea mai mare ocazie a primei reprize a fost a bihorenilor care au ratat incredibil deschiderea scorului în minutul 44. Gh. Popescu a scăpat singur cu portarul Pampea dar a șutat puțin pe lângă stâlpul din dreapta porții.

Repriza a doua a apraținut Arieșului care puteau marca în minutul 47, când Vasile Pop a preluat mingea pe piept și a șutat spre poartă, mingea oprindu-se într-un fundaș al Luceafărului, și în minutul 51 când C. Bucur a șutat foarte aproape de poartă din lovitură liberă.

Antrenorul echipei gazdă, Arieșul Turda a lăudat echipa bihoreană.

„Am avut în faţă o echipă bună, nu am reuşit să-i depăşim. Suntem într-un moment critic din mai multe motive. Nu vreau să aduc acuze personale cuiva, toţi suntem vinovaţi pentru acest semieşec. Cei care nu se vor integra în echipă de acum înainte, cei care nu vor da dovată de determinare, vor rămâne în afara lotului”

a declarat antrenorul Florin Fabian.

De cealaltă parte, antrenorul Călin Moldovan și-a lăudat elevii:

„A fost un joc foarte bun făcut de echipa noastră. Mă bucur că din punct de vedere tactic am reuşit să anihilăm un adversar cu jucători valoroşi la nivelul ligii II-a, precum Tilincă, C. Bucur sau Cr. Pop”.

Victoria obținută la Turda aduce echipei Luceafărul Felix primul punct din deplasare și o urcă în clasament până pe locul 10, cu un punct peste FC Bihor care a coborât pe locul 12.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult