Categorized | Social

RER îi somează pe orădeni să selecteze gunoiul înainte de a-l arunca

Pentru că Uniunea Europeană strânge cu uşa România să diminueze cantitatea anuală de deşeuri menajere cu 15%, RER solicită orădenilor să respecte sistemul de colectare a deşeurilor reciclabile în recipienţii special puşi la dispoziţie, respectiv în containerele cu capac galben, la asociaţiile de proprietari sau în sacii galbeni, la locuinţele individuale.

Potrivit angajamentelor asumate de România faţă de Uniunea Europeană, în ceea ce priveşte creşterea gradului de reciclare a deşeurilor menajere, Ministerul Mediului, în baza Ordonanţei de Urgenţă nr. 196 din 22 decembrie 2005, obligă autorităţile administraţiei publice locale să ia măsuri de diminuare anuală cu 15% a cantităţilor de deşeuri municipale colectate şi depozitate.

„Pentru îndeplinirea acestor obiective şi din necesitatea de a eficientiza colectarea selectivă a deşeurilor, operatorul serviciului public de salubritate RER Ecologic Service S.A. solicită clienţilor să respecte sistemul de colectare a deşeurilor reciclabile în recipienţii special puşi la dispoziţie de operator, respectiv în containerele cu capac galben, la asociaţiile de proprietari sau în sacii galbeni, la locuinţele individuale”

se precizează într-un comunicat al Primăriei.

Precolectarea deşeurilor trebuie făcută în sistem dual, fracţia uscată constând în deşeuri reciclabile (hârtie, carton, ambalaje din PET, folie PE, doze de aluminiu) şi fracţia umedă (toate celelalte deşeuri menajere).

Se introduc recipienţi pentru colectare selectiva la toate blocurile

Începând de sâmbătă, 9 septembrie 2011, utilizatorii care locuiesc la bloc şi deţin tubulatură pentru colectarea deşeurilor amestecate în ghena blocului, vor beneficia etapizat de recipienţi special destinaţi pentru colectarea deşeurilor, acordaţi de RER Ecologic Service SA după cum urmează:

– pentru deşeuri reciclabile – fracţie uscată (hârtie, carton, ambalaje din PET, folie PE, doze de aluminiu), containere cu capac galben, inscripţionate corespunzător;

– pentru deşeuri menajere – fracţie umedă, containere cu capac negru.

Recipienţii vor fi amplasaţi la limita de proprietate, pe domeniul public, în conformitate cu prevederile Legii.

„Menţionăm că, după această etapă, care se va încheia până la sfârşitul anului, operatorul de salubritate RER Ecologic Service SA, nu va mai ridica deşeurile precolectate de asociaţii direct din ghena blocului.”

se precizează în comunicatul emis de municipalitate.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult