Categorized | Social

RER îi somează pe orădeni să selecteze gunoiul înainte de a-l arunca

Pentru că Uniunea Europeană strânge cu uşa România să diminueze cantitatea anuală de deşeuri menajere cu 15%, RER solicită orădenilor să respecte sistemul de colectare a deşeurilor reciclabile în recipienţii special puşi la dispoziţie, respectiv în containerele cu capac galben, la asociaţiile de proprietari sau în sacii galbeni, la locuinţele individuale.

Potrivit angajamentelor asumate de România faţă de Uniunea Europeană, în ceea ce priveşte creşterea gradului de reciclare a deşeurilor menajere, Ministerul Mediului, în baza Ordonanţei de Urgenţă nr. 196 din 22 decembrie 2005, obligă autorităţile administraţiei publice locale să ia măsuri de diminuare anuală cu 15% a cantităţilor de deşeuri municipale colectate şi depozitate.

„Pentru îndeplinirea acestor obiective şi din necesitatea de a eficientiza colectarea selectivă a deşeurilor, operatorul serviciului public de salubritate RER Ecologic Service S.A. solicită clienţilor să respecte sistemul de colectare a deşeurilor reciclabile în recipienţii special puşi la dispoziţie de operator, respectiv în containerele cu capac galben, la asociaţiile de proprietari sau în sacii galbeni, la locuinţele individuale”

se precizează într-un comunicat al Primăriei.

Precolectarea deşeurilor trebuie făcută în sistem dual, fracţia uscată constând în deşeuri reciclabile (hârtie, carton, ambalaje din PET, folie PE, doze de aluminiu) şi fracţia umedă (toate celelalte deşeuri menajere).

Se introduc recipienţi pentru colectare selectiva la toate blocurile

Începând de sâmbătă, 9 septembrie 2011, utilizatorii care locuiesc la bloc şi deţin tubulatură pentru colectarea deşeurilor amestecate în ghena blocului, vor beneficia etapizat de recipienţi special destinaţi pentru colectarea deşeurilor, acordaţi de RER Ecologic Service SA după cum urmează:

– pentru deşeuri reciclabile – fracţie uscată (hârtie, carton, ambalaje din PET, folie PE, doze de aluminiu), containere cu capac galben, inscripţionate corespunzător;

– pentru deşeuri menajere – fracţie umedă, containere cu capac negru.

Recipienţii vor fi amplasaţi la limita de proprietate, pe domeniul public, în conformitate cu prevederile Legii.

„Menţionăm că, după această etapă, care se va încheia până la sfârşitul anului, operatorul de salubritate RER Ecologic Service SA, nu va mai ridica deşeurile precolectate de asociaţii direct din ghena blocului.”

se precizează în comunicatul emis de municipalitate.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult