Categorized | Educatie

Toamna Jazzului începe la Posticum cu Bende Quartet

Începe toamna, încep şi concertele de la Posticum Jazzland. În deschiderea acestui sezon, marţi, 13 septembrie, la Jazzland (în incinta centrului Posticum) orădenii vor putea asculta trupa Bende Quartet.

Concertul va începe de la ora 19:00 şi va avea loc la Posticum, pe strada Teiului la numărul 26. Bende Quartet îi are în componenţă pe Michael Prowaznik (Austria) – percuţii, Pecek Lakatos Krisztián (Ungaria) – contrabas, Zana Zoltán (Ungaria) – saxofon şi Bende Zsolt (Ungaria) – chitară.

Şeful trupei Bende Zsolt s-a născut în România dar s-a mutat imediat după Revoluţie la Budapesta.

A început muzica la şase ani când a învăţat să cânte la vioară iar mai apoi, la 17 ani, şi-a descoperit pasiunea pentru chitară. Are lansate două albume, „Improvokation – Star Mountain Sessions” şi „Cold Cherry Soup”

Intrare la concert va costa 10 lei dar va avea loc şi o tombulă la care se vor putea câştiga CD-uri cu jazz de valorore.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult