Categorized | Sport

Tinerii sunt aşteptaţi la alergare în cadrul Oradea City Running Day

Evenimentul, organizat sub egida sloganului „Aleargă pentru sănătatea ta”, va avea loc duminică, 18 septembrie, începând cu ora 10:00 în Piaţa Ferdinand. Înscrierile oficiale se fac până în dimineaţa concursului pe site-ul www.oradeacityrunningday.ro de unde se poate descărca un formular tip.

Încet, foarte încet Oradea încearcă să intre în rândul municipiilor din ţara noastră care organizează întreceri internaţionale la mai multe ramuri sportive. Dacă la box, culturism sau judo unele competiţii sunt tradiţionale şi an de an vin un număr destul de mare de competitori, la atletism modestia este la ea acasă.

Avem campioni naţionali sau internaţionali în unele probe individuale dar nu au apucat să concureze în faţa celor apropiaţi pentru că la nivelul bazelor sportive municipiul de pe Crişul Repede nu are o asemenea locaţie. În acest fel în ajutorul celor care doresc să se remarce în atletism a venit o asociaţie sportivă şi anume CS Xterra Sport Bihor.

Acest club reprezentat de Molnar Josef a reuşit să pună bazele unei competiţii de mare anvergură şi anume Oradea City Rannind Day, evenimentul urmând a avea loc duminică 18 septembrie începând cu ora 10:00 în Piaţa Ferdinand.

Evenimentul în sine este organizat sub egida sloganului „Aleargă pentru sănătatea ta” şi este organizat de Primăria Oradea având ca parteneri oficiali Federaţia Română de Atletism, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Bihor, Agenţia Naţională pentru Sport şi Asociaţia Firmelor bihorene.

Vor avea loc mai multe curse şi anume semimaraton (21 km), ştafeta maraton (2×10,45 km), ştafeta firmelor (5×4,25 km) şi cursa populară (4,25 km). De asemenea se va mai organiza şi cursa copiilor cu vârste între 6-9 ani, acesta având lungimea de 1 km.

Iniţial Molnar Josef a anunţat că doreşte popularizarea mişcării în rândul tinerilor şi nu numai dar trebuie spus că sunt aşteptaţi cât mai mulţi copii pentru că se vor oferii o serie de premii speciale.

Înscrierile oficiale se fac pe site-ul www.oradeacityrunningday.ro până în dimineaţa concursului putând descărca de acolo un formular tip.

Traseul va fi doar pe asfalt pe direcţia Piaţa Ferdinand – Strada Iosif Vulcan – Parcul Traian – Strada Mihai Eminescu – Strada Bicazului – Strada Nicolae Jiga – Strada Roman Ciorogariu – Strada Ady Endre – Strada Mihai Eminescu – Strada Nicolae Iorga – Strada Roman Ciorogariu – Strada Ady Endre – Piaţa Ferdinand.

Toţi concurenţii vor primi tricou oficial, asistenţă de specialitatea şi vor avea posibilitatea să schimbe impresii cu ceilalţi concurenţi din ţările străine.

Sorin Buhaş speră la finalizarea lucrărilor

Deja au început lucrările la noul sediu al DJTS Bihor, asta după ce în urmă cu mai puţin de o săptămână şi CS Crişul s-a mutat în casă nouă.

Deocamdată au început lucrările de consolidare a vechii clădiri care va cuprinde pe lângă cele şapte birouri deja existente şi cel puţin încă atâtea noi, cu menţiunea că actualul sediu în care îşi desfăşoară activitatea va fi transformat total în minimotel.

„Cel mai probabil la finele lunii noiembrie sperăm să putem finaliza lucrările mai ales că e mare nevoie de un sediu nou pentru DJST Bihor.

Cred că deocamdată ne află în grafic şi pe viitor schimbările în aspectul clădirii vor apărea săptămânal”

a declarat Sorin Buhaş.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult