Categorized | Sport

Oradea s-a ridicat la nivelul întrecerii. Maghiarii printre remarcaţii concursului

Nu mai puțin de 500 de concurenți s-au prezentat la ediţia de deschidere a Oradea City Runnind Day, concurs atletic care a avut loc pe şosea, duminică dimineaţa. Atunci mai multe străzi din municipiul Oradea au fost închise pentru a face loc unui eveniment, organizat sub egida sloganului „Aleargă pentru sănătatea ta”.

Concursul efectiv a fost organizat de CS Xterra Sport Bihor, club reprezentat de Molnar Josef, evenimentul urmând a avea egida Federaţia Română de Atletism, în colaborarea cu Primăria Municipiului Oradea şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor.

Pentru prima dată aproximativ 500 de concurenţi s-au înscris la start după cum urmează: 116 la semimaraton individual, 9 echipe la maraton pe echipe, 7 echipe ale firmelor şi peste 200 de concurenţi la cursa populară.

Totodată, aceştia au contribuit şi la o cauză populară, o partze din taxa de participare urmând a fi donată în contul unor ONG-uri nesare ca acestea să desfăşoare activităţi în bune condiţii.

Trebuie precizat faptul că s-au înscris şi foarte mulţi concurenţi din Ungaria care sunt obişnuiţi cu acest gen de întreceri şi care au dorit să vină şi la următoarele întreceri de acest gen.

Încet, foarte încet, Oradea încearcă să intre în rândul municipiilor din ţara noastră care organizează întreceri internaţionale la mai multe ramuri sportive.

Marin Ion medaliat cu bronz la naţionalele de culturism

În ciuda vârstei înaintate, 50 de ani, Marin Ion, patronul clubului Gym Mar Strong Oradea a reuşit o perforamanţă de invidiat.

După ce a câştigat titlul naţional la categoria Masters la începutul acestui an sportivul orădean a participat la finale săptămânii trecute la Campionatele Naţional de culturism seniori.

Într-o concurenţă acerbă, fiind 8 culturişti la categioria 90 kilograme, Marin Ion a reuşit în cele din urmă să urce pe podium, cucerind totodată medalia de bronz.

Naţionalele din acest an au reuşit să adune 147 de performeri pe mai multe categorii de greutate ceea ce a făcut ca nivelul întrecerii să fie unul destul de bun. Drept urmare cei mai în vârstă concurenţi au fost invitaţi să participe la Campionatele mondiale de Masters care vor avea loc la începutului lunii decembrie în Spania.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult