Categorized | Sport

Oradea s-a ridicat la nivelul întrecerii. Maghiarii printre remarcaţii concursului

Nu mai puțin de 500 de concurenți s-au prezentat la ediţia de deschidere a Oradea City Runnind Day, concurs atletic care a avut loc pe şosea, duminică dimineaţa. Atunci mai multe străzi din municipiul Oradea au fost închise pentru a face loc unui eveniment, organizat sub egida sloganului „Aleargă pentru sănătatea ta”.

Concursul efectiv a fost organizat de CS Xterra Sport Bihor, club reprezentat de Molnar Josef, evenimentul urmând a avea egida Federaţia Română de Atletism, în colaborarea cu Primăria Municipiului Oradea şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor.

Pentru prima dată aproximativ 500 de concurenţi s-au înscris la start după cum urmează: 116 la semimaraton individual, 9 echipe la maraton pe echipe, 7 echipe ale firmelor şi peste 200 de concurenţi la cursa populară.

Totodată, aceştia au contribuit şi la o cauză populară, o partze din taxa de participare urmând a fi donată în contul unor ONG-uri nesare ca acestea să desfăşoare activităţi în bune condiţii.

Trebuie precizat faptul că s-au înscris şi foarte mulţi concurenţi din Ungaria care sunt obişnuiţi cu acest gen de întreceri şi care au dorit să vină şi la următoarele întreceri de acest gen.

Încet, foarte încet, Oradea încearcă să intre în rândul municipiilor din ţara noastră care organizează întreceri internaţionale la mai multe ramuri sportive.

Marin Ion medaliat cu bronz la naţionalele de culturism

În ciuda vârstei înaintate, 50 de ani, Marin Ion, patronul clubului Gym Mar Strong Oradea a reuşit o perforamanţă de invidiat.

După ce a câştigat titlul naţional la categoria Masters la începutul acestui an sportivul orădean a participat la finale săptămânii trecute la Campionatele Naţional de culturism seniori.

Într-o concurenţă acerbă, fiind 8 culturişti la categioria 90 kilograme, Marin Ion a reuşit în cele din urmă să urce pe podium, cucerind totodată medalia de bronz.

Naţionalele din acest an au reuşit să adune 147 de performeri pe mai multe categorii de greutate ceea ce a făcut ca nivelul întrecerii să fie unul destul de bun. Drept urmare cei mai în vârstă concurenţi au fost invitaţi să participe la Campionatele mondiale de Masters care vor avea loc la începutului lunii decembrie în Spania.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult