Categorized | Sport

Orădenii au cedat iniţiativa pe final. BC Miercurea Ciuc – CSM Oradea 82-78

Secţia de baschet masculin a CSM Oradea a pornit cu stângul în noul sezon după o înfrângere total neaşteptată în dauna unui adversar modest care în mod normal nu ar fi trebuie să le pună probleme. Ultima minge, scăpată din mână de Topchov în finalul partidei a decis învingătorul.

În cadrul primei manşe a partidei tur din cadrul Cupei României orădeni s-au deplasat la Miercurea Ciuc unde au jucat pe terenul celor de la BC Perla Harghitei din localitate. La finalul timpului regulamentar de joc gazdele au reputat un succes conturat în special în finalul jocului cu scorul de 82-78 (20-19, 15-25, 15-23, 22-11).

Vizitatorii au început foarte bine jocul având în Nemania Maric omul debutului. Din păcate aceste nu a fost secondat aşa cum se cuvine de ceilalţi coechipieri ceea ce face ca vizitatorii să profite din plin şi să revină în joc. Primul sfert al jocului se încheie cu un minimum avantaj, care nu contează în baschet, 20-19.

Partea a doua debutează cu un coş de trei puncte a lui Lupusavei, echilibrul persistând pe tabela de marcaj. Noul venitul Pesic colaborează foarte bine cu Topchov şi orădenii se desprind la unsprezece puncte, pe parchet existând o singură formaţie, cea a vizitatorilor. Meciul curge încet dar sigur în favoarea formaţiei mult mai mature în joc care pune stăpânire totală pe meci şi mereu sunt primii la intercepţii.

La pauza mare, deja, formaţia din municipiul de pe Crişul repede avea avantaj cât de cât liniştitor, 44-35.

În partea a doua a jocului antrenorul oaspeţilor, Cristian Achim încearcă mai multe formule de joc iar adversarul profită din plin. Din nou la rampă ies jucătorii sârbi care fac diferenţa. Meciul curge încet dar sigur spre o victorie fără probleme a roş-albaştrilor, în condiţiile în care concentrarea era maximă.

Din păcate, în ultimul act al întâlnirii formaţia noastră este de nerecunoscut, cu menţiunea că adversarul a jucat totul pe cartea atacului şi, se pare, le-a ieşit. Ciucanii se autodepăşesc şi recuperează punct după punct, în urma unei relaxări totale a adversarului care nu-şi regăseşte ritmul din celelalte trei sferturi.

Ceea ce urmează este greu de crezut suporterilor oaspeţi care îşi văd favoriţii depăşiţi la toate capitolele. Organizatorii forţează atacul la fiecare minge şi recuperează ofensiv, dându-le totodată o forţă superioară, în special la nivel mental.

Finalul aduce gruparea bihoreană în căutarea unor soluţii de compromis, în timp ce tabela de marcaj este mai mereu stricată. Topchov scapă mingea din mână sub panoul advers şi totul se năruie pe un final pe care nu l-au ştiu deloc gestiona, individualitatea lui Maric costând mult, la capitolul palmares.

Înfrângere total neaşteptată pentru o echipă bihoreană cu pretenţii care deocamdată a rămas datoare la nivelul evoluţiilor oficiale în prima partidă din actualul sezon aceştia dezamăgind profund.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4270 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult