Categorized | Educatie

Crişana, TVR şi informatiadebihor.ro, pescari de frunte!

Echipa cotidianului „Crişana” a fost marea câştigătoare a concursului de pescuit pentru jurnalişti desfăşurat sâmbătă, 17 septembrie, la Balta Girişu de Criş. Ciprian-Remus Banici a fost recompensat cu premiul pentru cea mai mare captură (6,700 kg), iar Dorel Bara a câştigat premiul întâi al concursului, cu o captură de 2,900 kg. Pe următoarele locuri s-au situat reprezentanţii TVR – Dacian Sabău, cu o captură de 2,820 kg – şi www.informatiadebihor.ro – Florian Silaghi, cu 0,740 kg.

Premiile pentru cea mai mare captură şi locul întâi au fost recompensate cu câte un abonament de pescuit pentru un an la Balta Girişu de Criş, în valoare de 500 de lei fiecare (30 de kg de peşte captură proprie inclus).

Locul al II-lea a fost recompensat cu un abonament pentru un an în valoare de 250 de lei (15 kg peşte), iar locul al III-lea, cu un abonament pentru un an în valoare de 150 de lei!

Un premiu special al fost acordat echipei „Bihari Naplo”, cu o captură de 2,720 kg, prinsă la 5 minute după „fluierul de final” – un abonament anual în valoare de 150 de lei!

Arbitrajul a fost asigurat de AJVPS Bihor, prin secretarul Asociaţiei, Gabriel-Daniel Jurj. Invitat special al competiţiei a fost domnul senator Cornel Popa, care a şi înmânat premiul pentru cea mai mare captură, echipei „Crişana”.

În ciuda competitorilor jurnalişti, administratorul bălţii, Murvai Ludovic, a „plimbat” prin faţa lor o ştiucă de 6,200 kg, prinsă la 10 minute după finalizarea concursului, de un pescar „independent”. Ca să demonstreze că, „peşte este…”!

Restul capturilor au fost de sub 0,070 kg, competitorii susţinând că, dacă timpul le-ar fi permis, ar mai fi prins vreo 100 de peşti fiecare, pentru a putea fi utilizat cântarul electronic! „Fir întins” pentru ediţia a II-a!

Printre co-organizatori s-au numărat Crescent Media SRL (www.informatiadebihor.ro) şi jurnalistul-pescar Sorin Sotoc (Spinul Bihorean).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult