Categorized | Sport

Moment important pentru istoria orădenilor. Joi, la 21:15, Dinamo Bucureşti – Luceafărul, în Cupa României

În scurta istorie de zece ani a unui club bihorean, niciodată nu a avut ocazia să joace un meci oficial cu o echipă cu pretenţii a primului eşalon. Şi trebuie să o spunem, este o onoare ca o echipă din judeţul Bihor să întâlnească liderul la zi al ţării în condiţiile în care partida este cu adevărat importantă. Este vorba de Luceafărul Felix, gruparea locală care porneşte cu şansa a doua în disputa cu cei de la Dinamo Bucureşti. Şi nu este deloc o glumă, meciul contează pentru şaisprezecimile Cupei României la fotbal. Întâlnirea va avea loc joi, 22 septembrie, începând cu ora 21:15 pe Stadionul „Dinamo” din Bucureşti, cel mai probabil fără spectatori.

În cursul după-amiezii de ieri formaţia locală a susţinut o conferinţă de presă la care au fost prezenţi Gavrilă Ghilea preşedintele clubului, Călin Moldovan antrenorul principal şi Tibor Moldovan actualul jucător al Luceafărului care în trecut a fost legitimat şi la Dinamo Bucureşti.

Încă de la început a ţinut să se precizeze că actualul regulament de desfăşurare al Cupei României la fotbal dezavantajează echipele din eşaloanele inferioare care sunt obligate să se deplaseze la grupările mult mai bine cotate pentru a juca pe terenul acestora din urmă.

De asemenea, televiziune fixează ora de desfăşurare a partidelor, ceea ce face ca niciun club să nu fie chestionat în această privinţă.

Primul care a ţinut să sublinieze importanţa jocului a fost Călin Moldovan.

„Sincer, pentru noi este o onoare să putem juca un meci oficial cu Dinamo iar pentru club este un plus de imagine. Consider că pornim cu şansa a doua dar vom încerca să facem un joc bun şi un rezultat pe măsură.

Bineînţeles că ne interesează foarte mult jocul de luni cu FC Bihor dar am dori ca jucătorii tineri să capete experienţa necesare unui astfel de competiţii.

Pot să spun că, la această oră, Dinamo face parte dintre echipele cele mai în formă ale întrecerii din primul eşalon, dar asta nu înseamnă că ne vom da bătuţi”

a declarat antrenorul.

Tibor Moldovan: „Perioada de la Dinamo a fost nefastă”

La rândul său, jucătorul Tibor Moldovan a declarat:

„Dinamo este un club puternic care luptă în fiecare an pe două fronturi, campionat şi cupă. Pentru mine, personal, pot să spun că perioada de un an de zile petrecută la Dinamo a fost o perioadă nefastă, am jucat doar şapte meciuri şi am marcat doar un singur gol.

Nu mi s-a dat şansa să joc mai mult pentru că existau unele presiuni din partea conducerii administrative ceea ce a făcut ca unii jucători să fie trecuţi în plan secund. Cred că nu ne vom face de ruşine pentru că la această oră la Luceafărul Felix există jucători tineri şi valoroşi care merită să joace împotriva lui Dinamo”.

De altfel, acest meci a schimbat definitiv programul de pregătire al formaţiei care, începând de marţi, se va antrena în nocturnă la Paleu.

De asemenea, bihorenii vor pleca încă de miercuri la Bucureşti urmând a reveni acasă vineri dimineaţa tot cu avionul, importanţa jocului de luni cu FC Bihor, fiind vitală.

Tot lotul de jucători este valid, urmând a alinia la ora jocului cu Dinamo cea mai bună formulă de echipă pentru gruparea din Băile Felix.

Gavrilă Ghilea: „Suntem dezavantajaţi clar”

Cunoscut fiind ca şi un om care pune multă patimă în fotbal, Gavrilă Ghilea, actualul patron al formaţiei Luceafărul Felix, s-a arătat total dezamăgit de regulamentul de organizare a Cupei României.

Asta în condiţiile în care formaţia din eşalonul inferior este obligată să joace, întotdeauna, în deplasare, pe terenul unor echipe mai puternice, din Liga I.

„Sincer să fiu nici nu ştiu cum membrii Adunării Generale a FRF au putut să voteze un astfel de regulament. Nu este posibil ca noi să jucăm în deplasare cu Dinamo, când la Oradea ar fi putut fi prezenţi cel puţin 10.000 de spectatori.

În capitală va fi un joc fără nici un fel de atenţia deoarece clubul gazdă, cel mai probabil, va juca fără spectatori. Am încredere în echipa mea, dar există totuşi o diferenţă. Poate că de aceea e frumos fotbalul.

Vom merge să ne jucăm şansa şi aş prefera o victorie în faţa lui Dinamo şi nu a lui FC Bihor”.

Binenţeles că toţi jucătorii care fac parte din lotul formaţiei sunt deja conectaţi la miza jocului cu menţiunea că au fost deja anunţaţi că vor evolua la meciul cu Dinamo pe o primă specială din partea conduceri administrative.

Întâlnirea dintre Dinamo Bucureşti şi Luceafărul Felix va avea loc joi seara şi va fi oficiată de o brigadă formată din Georgian Ionescu (Buzău), Florin Ungureanu, Costin Florescu (Bucureşti).

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult