Categorized | Sport

Weekend cu fotbal, karate şi şah în Bihor

Echipele de fotbal ale barourilor de avocaţi din 7 judeţe situate în partea de vest a ţării se vor înfrunta la Oradea. Un alt eveniment sportiv important va avea loc la Paleu unde Sala Sporturilor din localitate va găzdui un concurs de karate. Tot în acest weekend va avea loc în Orăşelul Copiilor şi Cupa de Toamnă la şah, eveniment rezervat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 14 ani.

Jocurile de la Cupa Barourilor la fotbal în Oradea vor avea loc pe terenurile sintetice ale Bazei Sportive Tineretului.

Echipele vor fi formate din 6 sportivi (5+1), iar meciurile vor dura câte 30 de minute fiecare. Primele două clasate în fiecare din cele două grupe vor juca între ele, încrucişat, pentru locurile 1-4.

La startul competiţiei se vor alinia fotbalişti-jurişti din Bihor (2 echipe), Bistriţa Năsăud, Caraş Severin, Maramureş, Mureş, Satu Mare şi Timiş.

„În echipe nu sunt doar avocaţi, ci şi procurori, judecători, sau jurişti de la instituţiile deconcentrate.

Important este să facem mişcare şi să promovăm mişcarea în rândul colegilor noştri de breaslă”

a declarat avocatul orădean Ioan Sava, organizatorul principal al competiţiei.

Karate la Paleu

De asemenea sâmbătă, 24 septembrie 2011, începând cu orele 12:00 la Sala Sporturilor din Paleu se va desfăşura concursul de karate tradiţional dedicat categoriilor de copii şi juniori, dotat cu „Cupa Gildan”, ajunsă la a doua ediţie

Concursul de nivel interjudeţean va fi organizat de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Bihor în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Karate Tradiţional Bihor cu sprijinul Primăriei din Paleu si va alinia la start un număr de aproximativ  de 160 de karateka  de la 10 cluburi ardelene (Voinţa Cluj, Gloria Dej, Grănicerul Năsăud, Shotokan Năsăud, Kamikaze Beclean, Terra Kid Zalău, iar din Bihor participă Fudoshin Oradea, Todome Oradea, C.S. UAMT – U.Agora Oradea, C.S. Paleu).

Probele de concurs vor fi de kata respectiv de kumite individual, pe diferite categorii de avansaţi (începători, avansaţi şi consacraţi).

Cupa de Toamnă la şah în Orăşelul Copiilor

Asociaţia Judeţeană de Şah în colaborare cu DJST Bihor organizează la finele acestei săptămâni un concurs criteriu de selecţia la şah, dotat cu Cupa de Toamnă.

Partidele vor avea loc pe mai multe mese de joc şi vor fi rezervate copiilor de la vârsta de 5 ani până la 14 ani urmând a fi asistate de arbitri locali precum şi de cei care fac parte din Asociaţia de specialitate.

Concurenţii la „sportul minţii” vor fi împărţiţi în mai multe categorii de vârstă clasele I, II, III, IV sau chiar V cu menţiunea că vor fi două categorii separate fete şi băieţi.

Dan Raţ organizatorul principal al concursului speră să fie prezenţi cât mai mulţi copii pentru a-şi dezvolta capacitatea intelectuală şi abilităţile în concurs.

Atât sâmbătă cât şi duminică concursul efectiv se va desfăşura de dimineaţa de la ora 9:30.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult