Categorized | Cultură

Încă un motiv de bucurie. La Oradea începe „Noaptea bibliotecilor”

Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea invită publicul orădean la prima ediție a evenimentului  cultural național „Noaptea bibliotecilor”.  O inițiativă inedită ce va avea loc pe 1 octombrie între orele 18:00 – 24:00 și la care vor participa 32 de biblioteci din țară și București.

Din punct de vedere cultural, Oradea se deschide tot mai mult. Drept dovadă stă Toamna orădeană care aduce pe scena teatrelor noastre nume mari ale dramaturgiei românești, în timp ce Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” face un pas important și participă la Noaptea bibliotecilor. Este o provocare pe care instituția o lansează dar și un mijloc de a le readuce aminte orădenilor și nu numai de importanța și plăcerea lecturii.

Biblioteca a pregătit și un program special celor care, în seara zilei de sâmbătă, îi vor fi alături. Îi ispitește pe invitați cu vernisaje de pictură, concerte, prezentări de carte veche, standuri ale editurilor orădene, conferințe pe tema cărților, dar și activități special concepute pentru a-i încânta pe cei mici.

Tot ce trebuie să știți este că, în cadrul nopții bibliotecilor, abonamentele la bibliotecă vor fi gratuite tuturor  doritorilor, iar în cazul în care returnarea cărților se face cu întârziere, nu veți fi penalizați. Mai multe informații AICI.

Ioana-Mădălina Ștefanică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult