Categorized | Social

Primele trei zile de Toamnă Orădeană. Spectacolele continuă

Week-end-ul ce tocmai s-a încheiat a dat startul Toamnei Orădene. Spectacolele au fost susţinute de artişti orădeni, timişoreni, arădeni, sătmăreni şi clujeni, organizatorii încercând să pună în valoare dansatorii şi trupele din Ardeal şi Banat şi, mai ales, Oradea. Conform directorului Casei de Cultură, Flavius Bunoiu, principalul organizator al evenimentului, în primele trei seri la Toamna Orădeană au fost prezenţi aproximativ 8.000 de spectatori.

Trupele prezente vineri seara la manifestari au fost (in ordinea intrarii in scena): Grupul Vivere, Soso, Sylas, Clevers, Future M&Q, Natalia, Anastasia si DJ Chrome. Trupele de dans au incalzit atmosfera, dansand impreuna cu publicul pe ritmuri de hip-hop si pop, intr-un “street dance” de senzatie.

Natalia si Anastasia au fost si ele la inaltime, cu piese ritmate si energice, iar DJ Chrome a incheiat seara in aceeasi nota dinamica.

Sambata seara, organizatorii au pregatit cateva momente deosebite in care protagonistii au fost copiii intruniti sub numele de Meda Music.

Au urmat seniorii de la Miraj, care au adus pe scena rock-ul anilor ’70, cu piese Led Zeppelin, Deep Purple si The Troggs. Garden Beat si Corso au incheiat exploziv seara, angajand publicul să cânte alaturi de ei.

Seara de duminica a fost, indiscutabil, una a rock-ului. Noris a fost cu totul special, un tanar plin de ritm si cu o miscare scenica pe care alti artisti ar invidia-o negresit.

Momentul de originalitate a fost oferit de Maya, o trupa din Cluj care performeza doar melodii proprii si care au atins publicul care aproape i-a invatat refrenele unor melodii. Seara s-a incheiat cu Kramsel (din Satu Mare) si DJ DuBase (Oradea).

„Am avut, in total, in toate cele trei seri de spectacole, aproximativ 8000 de spectatori. Ne bucuram mult ca oradenii au ales sa isi petreaca week-end-ul alaturi de Toamna Oradeana si ii asteptam la spectacolele saptamanii urmatoare care se vor desfasura in salile de spectacole.

Programarile spectacolelor si preturile biletelor sunt disponibile pe www.toamnaoradeana.com la sectiunea <Program 2011>”

a declrata Flavius Bunoiu, directorul festivalului.

Spectacole culturale

Spectacolele culturale ale Toamnei Oradene au inceput luni, 26 septembrie 2011, cu un recital folk Emeric Imre&Friends si continua pe 27 septembrie cu Alexandrina Hristov & Band, concert ce va avea loc la Filarmonica de Stat Oradea, incepand cu ora 20:00.

Alexandrina a absolvit Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice din Chisinau. Activitatea sa se leaga de muzica, pictura si poezie, pe care le combina foarte reusit.

In anul 2005, a fost una dintre protagonistele filmului „Trois femmes de Moldavie”, in regia lui Paul Cuzuioc, pe a carui coloana sonora s-au aflat cateva dintre piesele sale. In urma realizarii acestui film, s-a mutat in Romania.

Alexandrina canta in romana, franceza si rusa. Stilul sau muzical este greu de definit, dar se incadreaza intre pop acustic, rock contemporan, alternative, jazz si soul, cu elemente inovatoare la nivelul compozitiei si versurilor.

Alexandrina apare adesea pe scena alaturi de o trupa de instrumentisti dar uneori isi sustine recitalul in formula voce-pian.

Primul album al Alexandrinei se numeste „Om de lut”, reprezentand o colectie de piese vechi si noi.

„Om de lut este copilul meu, un copil frumos si sanatos, gingas, mai mult bemol decat major, rafinat si expresiv. Inima omului de lut bate in ritmuri de jazz, soul, funk, electropop.

Omul de lut va canta despre drum, zbor, cautari, vapoare si mare, avioane si ochi verzi, despre dor si insomnie, flori si nervi, Zorro si Fat-Frumos… iubire si cosmos, femei, ploaie si vant, despre Rege si Regina”

spune Alexandrina.

La concertul Alexandrina Hristov & Friends pretul unui bilet este de 15 lei. Biletele se gasesc la sediul Casei de Cultura Oradea, intre orele 10:00 si 16:00

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4425 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult