Categorized | Sport

Judoka Larisa Florian câştigă balcaniada. Performerii orădeni ar putea fi susţinuţi de autorităţile locale

Orice sportiv român își arată adevărata valoare în cadrul unor competiţii de nivel internaţionale. Degeaba câştigi nenumărate titluri naţionale dacă nu reuşeşti să confirmi la competiţiile de mare anvergură. Din fericire o parte dintre judoka continuă tradiţia de câţiva ani şi cuceresc medalii în compania unor adversari de certă valoare pe plan internaţional.

Conducerea Liceului cu Program Sportiv Bihorul Oradea, Dan Matei şi Lucian Stance director şi respectiv director adjunct au prezentat rezultatele obţinute de sportivii liceului în intervalul de timp din ultima perioadă. Astfel, doi judoka de la LPS Bihorul – Liberty Oradea au participat la Campionatele Balcanice de seniori care au avut loc în Serbia la Boecin.

Performera delegaţiei bihorene a fost din nou Florian Larisa care la categoria 52 kilograme a reuşit să ocupe prima treaptă a podiumului. Multiplă campioană naţională, orădeanca a avut o comportare meritorie reuşind să câştige titlul la seniori după ce toate meciurile le-a încheiat înainte de limită.

Ceilalţi doi sportivi orădeni Farkaş Bertalan (60 kg) şi Alexandra Drăgan (81 kg) au reuşit să termine competiţia pe locurile trei şi respectiv doi. Cei trei judoka sunt pregătiţi de Aurelian Fleisz şi Alexandru Goncearenko. La ediţia din acest an a Balcaniadei au participat judoka din opt ţări, în final ţara noastră clasându-se pe locul secund la numărul de medalii obţinute.

De altfel orădenii se pregătesc pentru Campionatele Mondiale de juniori mari care vor avea loc în luna octombrie la Cape Town (Africa de Sud).

Proiect de viitor susţinut cu ajutorul Primăriei Oradea

În urmă cu puţin timp conducerea LPS Bihorul Oradea a depus la Primăria Oradea un proiect prin care sesizează autorităţile locale că sportul de performanţă are nevoie acută de sprijin. În aceste condiţii se doreşte înfinţarea unui lot sau grupă de performeri orădeni care să fie susţinuţi financiar, alimentar sau medical de către Primăria sau Consiliul Local Oradea.

Dan Matei a avut mai multe întâlniri cu Biro Rozalia viceprimar al Municipiului Oradea şi consilierii acesteia care la prima impresie şi-au dat acordul pentru ca o astfel de hotărâre să fie supusă aprobării Consiliului Local.

Vorbim despre un proiect care ar fi putut prinde viaţă în urmă cu patru ani atunci când Ionel Bungău a dorit să înfinţeze acel centru de excelenţă la care să fie înregistraţi toţi sportivii campioni mondiali, europeni sau balcanici cu şanse reale de a face performanţă în cadrul unor astfel de întreceri dar la nivel de seniori.

Deocamdată totul se rezumă la stadiul de proiect dar ceea ce este cel mai bine e că acest gen de proiecte ar revitaliza cel puţin o parte din sportul de performanţă bihorean la nivel juvenil.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult