Categorized | Sport

Judoka Larisa Florian câştigă balcaniada. Performerii orădeni ar putea fi susţinuţi de autorităţile locale

Orice sportiv român își arată adevărata valoare în cadrul unor competiţii de nivel internaţionale. Degeaba câştigi nenumărate titluri naţionale dacă nu reuşeşti să confirmi la competiţiile de mare anvergură. Din fericire o parte dintre judoka continuă tradiţia de câţiva ani şi cuceresc medalii în compania unor adversari de certă valoare pe plan internaţional.

Conducerea Liceului cu Program Sportiv Bihorul Oradea, Dan Matei şi Lucian Stance director şi respectiv director adjunct au prezentat rezultatele obţinute de sportivii liceului în intervalul de timp din ultima perioadă. Astfel, doi judoka de la LPS Bihorul – Liberty Oradea au participat la Campionatele Balcanice de seniori care au avut loc în Serbia la Boecin.

Performera delegaţiei bihorene a fost din nou Florian Larisa care la categoria 52 kilograme a reuşit să ocupe prima treaptă a podiumului. Multiplă campioană naţională, orădeanca a avut o comportare meritorie reuşind să câştige titlul la seniori după ce toate meciurile le-a încheiat înainte de limită.

Ceilalţi doi sportivi orădeni Farkaş Bertalan (60 kg) şi Alexandra Drăgan (81 kg) au reuşit să termine competiţia pe locurile trei şi respectiv doi. Cei trei judoka sunt pregătiţi de Aurelian Fleisz şi Alexandru Goncearenko. La ediţia din acest an a Balcaniadei au participat judoka din opt ţări, în final ţara noastră clasându-se pe locul secund la numărul de medalii obţinute.

De altfel orădenii se pregătesc pentru Campionatele Mondiale de juniori mari care vor avea loc în luna octombrie la Cape Town (Africa de Sud).

Proiect de viitor susţinut cu ajutorul Primăriei Oradea

În urmă cu puţin timp conducerea LPS Bihorul Oradea a depus la Primăria Oradea un proiect prin care sesizează autorităţile locale că sportul de performanţă are nevoie acută de sprijin. În aceste condiţii se doreşte înfinţarea unui lot sau grupă de performeri orădeni care să fie susţinuţi financiar, alimentar sau medical de către Primăria sau Consiliul Local Oradea.

Dan Matei a avut mai multe întâlniri cu Biro Rozalia viceprimar al Municipiului Oradea şi consilierii acesteia care la prima impresie şi-au dat acordul pentru ca o astfel de hotărâre să fie supusă aprobării Consiliului Local.

Vorbim despre un proiect care ar fi putut prinde viaţă în urmă cu patru ani atunci când Ionel Bungău a dorit să înfinţeze acel centru de excelenţă la care să fie înregistraţi toţi sportivii campioni mondiali, europeni sau balcanici cu şanse reale de a face performanţă în cadrul unor astfel de întreceri dar la nivel de seniori.

Deocamdată totul se rezumă la stadiul de proiect dar ceea ce este cel mai bine e că acest gen de proiecte ar revitaliza cel puţin o parte din sportul de performanţă bihorean la nivel juvenil.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4326 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult