Categorized | Educatie

Trei zile de muzică populară la Toamna Orădeană

Sâmbătă, 1 octombrie 2011, între orele 17:00 – 22:00 va fi sărbătoare mare în Parcul 1 Decembrie din Oradea.  Iubitorii de muzică populară sunt invitați să ia parte la un spectacol folcloric deosebit.

Timp de trei zile, pe 30 septembrie, 1 și 2 octombrie la Oradea are loc, în cadrul Toamnei orădene, Târgul Pălincarilor și Festivalul Vinului. Și cum cele două evenimente trebuie acompaniate de muzică și voie bună, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor organizează în seara zilei de 1 octombrie un regal folcloric.

Pe scenă vor urca  ansambluri folclorice bihorene dar și  interpreți de muzică populară.

Își vor da concursul  Ansamblul „Vatra” din Derna, Ansamblul folcloric al comunei Roșia, Ansamblul folcloric ,,Bărdăuța” din Borod, Ansamblul folcloric ,,Moșuț” din Vadu Crișului, Ansamblul folcloric ,,Sărcăuța” din Borod, Ansamblul folcloric ,,Cununa de pe Criș” din Tilecuș-Tileagd precum și Ansamblul folcloric maghiar din Remetea.

Printre artiștii care vor urca pe scena din parcul 1 Decembrie se vor număra Andrada Crăciun, Violeta Gherman, Monica Blaga, Adriana Știube, Corina Marta, Corina Lele Ionescu, Ioana Urs, Radu Barbura și Grupul vocal ,,Roșienițele”.

Accesul publicului este gratuit și deschis tuturor celor interesați.

Ioana-Mădălina Ştefănică

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult