Categorized | Social

Caravana ONGFest soseşte sâmbătă la Oradea

Sâmbătă şi duminică la Oradea va avea loc în Parcare Independenţei ONGFest – Târgul Economiei Sociale, un eveniment la care vor participa Organizaţii Neguvernamentale din toată ţara. Scopul Festivalului este acela de a realiza o platformă de comunicare între ONG-uri şi cetăţeni.

În cadrul evenimentului orădenii vor putea să afle concret ce fac aceste organizaţii, care sunt proiectele şi programele acestora şi cum se pot implica orădnii în aceste activităţi.

„Caravana ONGFest este o platformă unică de comunicare directă, la nivel naţional, pentru toate cele trei sectoare (public, de afaceri, non profit).

Scopul ei este acela de a stimula asociativitatea şi implicarea oamenilor prin voluntariat în acţiunile ONG-urilor”

a spus, într-o conferinţă de presă, Vera Ularu, managerul proiectului.

Coorganizator al Festivalului este Caritas Eparhial, asociaţia propunându-şi să facă cunoscute orădenilor munca şi proiectele ONG-urilor.

„Organizaţiile neguvernamentale trebuie să iasă în faţă şi să arate tuturor cum se implică în viaţa comunităţii şi care este rezultatul muncii lor”

a declarat Iulia Iova de la Caritas Eparhial.

Deschiderea ONGFest va avea loc sâmbătă la ora 10, când orădenii vor putea face cunoştinţă, la standurile care vor fi amplasate în Parcarea Independenţei, cu programele şi proiectele mai multor ONG-uri.

Pe parcursul zilei se vor distribui bilete speciale pentru tombola la care se vor putea câştiga 18 premii constând în produse Sensiblu şi Avon. Extragerea şi anunţarea câştigătorilor se va face la ora 17.

De la ora 14 va avea loc un concert al lui Carmen Ioana Sabău de la Asociaţia Corul Fiat Lux, iar de la 19, la Cinematograful Libertatea, se va difuza filmul „-Bună! Ce faci?” al regizorului Alexandru Maftei, film la care intrarea va fi liberă.

Orădenii care nu vor reuşi să ajungă la eveniment sâmbătă o vor putea face duminică, zi în care standurile ONG-iştilor le vor sta la dispoziţie până la ora 18.

De la ora 15 la 15.30 va avea loc spectacolul „Cântec, joc şi voie bună din Carpaţi” al Asociaţiei Cultural-Educative „Zestrea Carpaţilor”, iar de la 17 un concert de jumătate de oră al Corului de cameră Fiat Lux.

Tot duminică, de la ora 13.30, în sala de conferinţe a hotelului Royal va avea loc o dezbatere care va avea ca temă economia socială în România, la care intrarea va fi liberă.

Campania a început pe 17 septembrie la Iaşi, se va finaliza pe 15 octombrie la Constanţa şi este susţinută de Raed Arafat, Melania Medeleanu şi Adrian Despot.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult