Categorized | Social

Grădina publică de pe dealul Ciuperca începe să prindă contur

În cadrul şedinţei Consilului Local de azi, 29 septembrie 2011, consilierii locali au aprobat proiectul municipalităţii cu privire la amenajarea unei grădini publice cu apă geotermală pe Dealul Ciuperca. Municipalitatea speră să obţină bani pentru construirea grădinii dintr-un proiect transfrontalier.

Pentru amenajarea unor spaţii verzi suplimentare, municipalitatea a întreprins până acum o serie de acţiuni suplimentare printre care proiectul amenajării unei grădini publice pe Dealul Ciuperca va fi unul dintre cele mai importante.

Proiectul „Grădină publică pe Dealul Ciperca” este elaborat de Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională.

În urma aprobării temei de proiectare şi a măsurilor necesare achiziţiei serviciului de proiectare, urmează să fie depus proiectul în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2077-2013 în vederea obţinerii unei finanţări nerambursabile.

Proiectul are ca scop punerea în valoare a acestui punct turistic, conform tradiţiilor specifice Oradiei şi dezvoltarea zonei turistice şi de agrement care are la bază utilizarea apei geotermale.

„Dorim să amenajăm pe Dealul Ciuperca o zonă verde, un punct de atracţie pentru cetăţeni, care să corespundă nevoilor de relaxare.

În acest scop vom depune la începutul anului viitor un proiect prin care sperăm să obţinem finanţare nerambursabilă europeană în vederea amenajării Dealului.”

a spus primarul Ilie Bolojan în cadrul conferinţei de presă susţinută joi, 29 septembrie 2011 la Primăria Oradea.

În cadrul şedinţei Consilului Local, consilierii şi-au dat acordul de principiu pentru implementarea proiectului şi finanţarea acestuia din fonduri nerambursabile, întocmirea documentaţiei tehnico-economice care va sta la baza realizării obiectivului de investiţii şi organizarea procedurii de achiziţie publică pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4387 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult