Categorized | Social

Grădina publică de pe dealul Ciuperca începe să prindă contur

În cadrul şedinţei Consilului Local de azi, 29 septembrie 2011, consilierii locali au aprobat proiectul municipalităţii cu privire la amenajarea unei grădini publice cu apă geotermală pe Dealul Ciuperca. Municipalitatea speră să obţină bani pentru construirea grădinii dintr-un proiect transfrontalier.

Pentru amenajarea unor spaţii verzi suplimentare, municipalitatea a întreprins până acum o serie de acţiuni suplimentare printre care proiectul amenajării unei grădini publice pe Dealul Ciuperca va fi unul dintre cele mai importante.

Proiectul „Grădină publică pe Dealul Ciperca” este elaborat de Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională.

În urma aprobării temei de proiectare şi a măsurilor necesare achiziţiei serviciului de proiectare, urmează să fie depus proiectul în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2077-2013 în vederea obţinerii unei finanţări nerambursabile.

Proiectul are ca scop punerea în valoare a acestui punct turistic, conform tradiţiilor specifice Oradiei şi dezvoltarea zonei turistice şi de agrement care are la bază utilizarea apei geotermale.

„Dorim să amenajăm pe Dealul Ciuperca o zonă verde, un punct de atracţie pentru cetăţeni, care să corespundă nevoilor de relaxare.

În acest scop vom depune la începutul anului viitor un proiect prin care sperăm să obţinem finanţare nerambursabilă europeană în vederea amenajării Dealului.”

a spus primarul Ilie Bolojan în cadrul conferinţei de presă susţinută joi, 29 septembrie 2011 la Primăria Oradea.

În cadrul şedinţei Consilului Local, consilierii şi-au dat acordul de principiu pentru implementarea proiectului şi finanţarea acestuia din fonduri nerambursabile, întocmirea documentaţiei tehnico-economice care va sta la baza realizării obiectivului de investiţii şi organizarea procedurii de achiziţie publică pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult