Categorized | Social

Primăria vrea să facă două pasaje pe sub şoseaua de centură

Primarul Ilie Bolojan a prezentat joi, 29.09.2011, soluţia municipalităţii pentru fluidizarea traficului în zona centurii municipiului. Municipalitatea vrea să construiască două pasaje pe sub drumul de centură, investiţie care va costa aproximativ 1,5 milioane euro fără TVA.

În cadrul şedinţei ordinare de azi, consilierii locali şi-au dat acordul de principiu pentru realizarea şi finanţarea de către municipiul Oradea a investiţiilor adiacente pasajelor Ciheiului şi Apateului-Nojoridului, în condiţiile în care CNADNR va agrea modificarea soluţiei tehnice în sensul cuprinderii celor două pasaje în proiectul „Drum de Centură în Municipiul Oradea”.

Finanţarea investiţiilor se va face de către municipalitate în limita sumei de 1.500.000 Euro fără TVA.

„Având în vedere că în prezent se desfăşoară lucrări la drumul de centură aflat în administrarea CNADNR, municipalitatea consideră oportună realizarea a două pasaje pe sub drumul de centură, în dreptul străzilor Ciheiului şi Apateului-Nojoridului, în scopul evitării aglomerării drumului de centură cu traficul care va fi preluat din zonele respective”

a spus primarul Ilie Bolojan.

Dacă, CNADNR va accepta soluţia propusă de Primăria Oradea, în sensul că va cuprinde în proiect cele două pasaje, municipalitatea va realiza investiţiile adiacente pasajelor, respectiv: drumuri colectoare, canalizare pluvială, relocarea utilităţilor etc.

Pentru realizarea tuturor acestor investiţii, municipalitatea dispune de finanţare din creditul contractat cu HYPO NOE Gruppe Bank AG.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4395 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult