Categorized | Cultură

Concert in memoriam Csire József

Violistul Thurzó Sándor József a organizat luni, 3 octombrie 2011 un concert special în memoria compozitorului Csire József. Evenimentul va avea loc la Showroom Elit Music (strada Republicii numărul 31 camera opt) de la ora 18:00. Intrarea va fi liberă.

Cuvântul de introducere al concertului va fi susţinut de critical musical Tuduka Oszkár. Csire József s-a născut la Oradea, a fost compozitor, dirijor şi literat, membru al Academiei Ungare de Ştiinţe, al Comisiei Academice din Cluj şi al Atelierului Ştiinţific din Bucureşti şi a trecut în nefiinţă pe 19 aprilie 2011.

În program:

1. Szavak Háza – Cvartetul Varadinum (Tokaji Ágnes, Costin Éva, Thurzó Sándor József, Marcu Ágnes)

2. Az utolsó pentru voce, violă şi pian (versuri: Dsida Jenő) (Szabó Annamária, Thurzó Sándor József, Réthy Brigitta Éva)

3. Trei piese în stil popular pentru pian în primă audiţie la Oradea (Réthy Brigitta Éva – pian)

4. Cântec de iubire pentru voce, violă şi pian (Versuri: George Topârceanu) (Cristina Macavei, Thurzó Sándor József, Réthy Brigitta Éva)

5. Pentru Pace  piesă pentru sopran, violă şi pian (versuri: Magda Isanos) (Cristina Macavei, Thurzó Sándor József, Réthy Brigitta Éva)

6. Cvartetul de coarde Nr. 1 Cvartetul Varadinum (Tokaji Ágnes, Costin Éva, Thurzó Sándor József, Bozsódi Beáta)

Intrarea va fi gratuită.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult