Categorized | Social

Primăria va premia cu bani sportivii orădeni care fac performanţă

În cadrul şedinţei Consiliului Local din această lună, consilierii au aprobat programul de premiere şi susţinere a excelenţei în sport, intitulat  „Campionii viitorului”. Programul prevede constituirea unui fond special de 150.000 de lei din care vor fi susţinuţi şi premiaţi sportivii de performanţă.

Proiectul are ca scop recunoaşterea şi premierea sportivilor din municipiul Oradea, a acelor sportivi care realizează performanţe remarcabile în cadrul competiţiilor sportive.

Totodată, se are în vedere crearea şi asigurarea unor condiţii optime de antrenament pentru sportivii care se pregătesc pentru participare la aceste categorii de competiţii sportive.

Pentru realizarea proiectului se va constitui o comisie care va elabora regulamentul privind procedura şi criteriile de selecţie a sportivilor de performanţă, care vor participa la programul „Campionii viitorului”.

Totodată, se va constitui un fond destinat programului, în cuantum de 150.000 lei, fond care va fi asigurat din banii Primăriei. Bugetul alocat programului cuprinde două categorii: – fondul de premiere în valoare de 62.000 lei şi fondul de susţinere în valoare de 88.000 lei.

Din categoria sportivilor de performanţă care vor beneficia de premiere, în limitele bugetului alocat fac parte sportivii de performanţă cu vârste cuprinse între 10 – 18 ai, elevi ai şcolilor orădene, care au obţinut individual rezultate deosebite în cadrul competiţiilor sportive mondiale, europene sau naţionale obţinând locul I, II, respectiv locul III.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult