Categorized | Sport

Baschetbaliștii de la CSM Oradea au câștigat în stil de mare echipă meciul de la Sibiu

Mult aşteptatul campionat naţional de baschet rezervat băieţilor a debutat la finele săptămânii trecute cu mai multe partide interesante. Formaţia locală CSM Oradea s-a deplasat la Sibiu pentru a juca în dauna formaţiei locale CSU Atlassib. La finalul unui joc la discreţia oaspeţilor aceştia au reuşit să se impună pe terenul acesteia cu scorul de 84-67 (34-19, 12-11, 27-18, 11-19).

Partida a fost controlată total de către formaţia oaspete, care şi-a trecut în cont prima victorie din această ediţie de campionat. Bihorenii au început foarte bine jocul, preluând conducerea doar după câteva minute, scor 6-0. Sibienii încearcă să revină pe tabela de scor prin Devon Austin si Jaytornah Wisseh, însă replica vine din partea aceluiaşi Milos Pesic, aflat într-o formă de zile mari, prin 4 reuşite de 4 puncte.

Cătălin Vulc antrenorul gazdelor rămâne fără time-out-uri după doar 5 minute scurse din prima perioadă, însă nu reuşeşte să-şi trezească jucătorii, iar primul sfert se termina cu scorul de 34-19 pentru echipa oaspete.

În sfertul secund, greşelile ofensive ale echipei sibiene primează, iar Maric şi Pesic profită din plin, acest lucru arătându-se la finalul sfertului al 2-lea pe tabela de scor (46-30).

La revenirea de la cabine, Topchov şi Pesic aduc primele puncte din sfertul 3 pentru Oradea, iar Wisseh si Riley reuşesc să inscrie 2 din 2 la libere. Mychal Kearse este cel care aduce puţin oxigen pentru Sibiu, înscriind primul coş din acţiune. Milos Markovic iese la rampă cu mai multe coşuri din acţiune, iar partida este ca şi jucată. După 30 de minute, tabela arăta 73-49 pentru CSM Oradea.

În actul decisiv orădenii iau piciorul de pe pedala de acceleraţie astfel că sfârşitul meciului este dominat de oaspeţi. Deşi sibienii au avut la un moment dat o tentativă de revenire, partida se încheie cu victoria orădenilor, scor 84-67.

Victorie în stil de mare echipă pentru bihoreni care au demonstrat încă o dată că s-au pregătit foarte bine pentru aceste joc şi că în mod normal pot emite pretenţii în acest an indiferent de numele adversarului.

CSU Sibiu – Sprinker 4, Riley 7, Kearse 17 (1×3), Austin 11 (1×3), Lefter 3 (1×3), M. Popa 2, Crăciun 11, Wisseh 12 (2×3), Bercean. Antrenor: Cătălin Vulc.
CSM Oradea – Lupusavei, Maric 15 (3×3), Pașca 1, Pesic 29 (7×3), Topcov 12, Hora, Lazar 6, Markovic 21 (1×3). Antrenor: Cristian Achim.

Şerban Sere: „Aştept publicul să umple sala la partida cu Asesoft”

Vizibil emoţionat şi totodată bucuros, Şerban Sere managerul formaţiei bihorene, a declarat:

„O victorie de moral în fața unei echipa valoroase. Este prima victorie de la înființarea clubului la Sibiu. Este cu atât mai prețioasă dacă privim proporțiile scorului.

Felicit întreaga echipă pentru atitudine pe care au avut-o și tăria de caracter de care au dat dovadă și aș vrea să-i felicit ca și grup, fără să fac aprecieri individuale. În mod special apreciez felul în care staff-ul tehnic a pregătit acest meci”.

Antrenorul bihorenilor a avut numai cuvinte de laudă la adresa publicului și a echipei sibiene.

„Aștept cu nerăbdare jocul cu Asesoftul și fac apel ca spectatorii să umple sala noastră pentru că sunt convins că vor avea ce vedea și indiferent de rezultat echipa va da totul pentru victorie”

a conchis Șerban Sere.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4384 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Baschetbaliștii de la CSM Oradea au câștigat în stil de mare echipă meciul de la Sibiu”

  1. Oradean spune:

    Voi sunt ziaristi sau prieteni cu ziaristii? Ati auzit de copywriting? Asta e un articol Copy/Paste. Aceeasi greaseala ca si in original : „…aceluiaşi Milos Pesic, aflat într-o formă de zile mari, prin 4 reuşite de 4 puncte.”

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult