Categorized | Cultură

Noaptea Bibliotecilor a avut succes la Oradea

La concurență cu Festivalul Vinului şi Târgului Pălincarilor „Noaptea Bibliotecilor” a fost ca o mărturie a faptului că orădenii nu știu doar să mănânce, să bea și să se distreze ci să se și cultive. În cadrul evenimentului, în doar câteva ore bibliotecarele au reușit să adune permise noi cât pentru o lună întreagă.

Noaptea Bibliotecilor a fost o provocare pe care Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai a lansat-o orădenilor dar și un mijloc de a le readuce aminte acestora de importanța și plăcerea lecturii.

În cadrul evenimentului orădenii au putut să își facă abonamente sau să și le reînnoiască pe cele pe care le aveau, gratuit.

„Nici nu am avut timp să ne mișcăm de la acest birou, am lucrat întruna.

Până la ora 10 am făcut 200 de abonamente noi și 150 de reînnoiri ale abonamentelor mai vechi”

a declarat Lucia Ghiorău, bibliotecară la Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai.

Organizatorii evenimentului au avut pregătit un program special cu vernisaje de pictură, concerte, prezentări de carte veche, standuri ale editurilor orădene, conferințe pe tema cărților, dar și activități special concepute pentru a-i încânta pe cei mici.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult