Categorized | Cultură

Noaptea Bibliotecilor a avut succes la Oradea

La concurență cu Festivalul Vinului şi Târgului Pălincarilor „Noaptea Bibliotecilor” a fost ca o mărturie a faptului că orădenii nu știu doar să mănânce, să bea și să se distreze ci să se și cultive. În cadrul evenimentului, în doar câteva ore bibliotecarele au reușit să adune permise noi cât pentru o lună întreagă.

Noaptea Bibliotecilor a fost o provocare pe care Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai a lansat-o orădenilor dar și un mijloc de a le readuce aminte acestora de importanța și plăcerea lecturii.

În cadrul evenimentului orădenii au putut să își facă abonamente sau să și le reînnoiască pe cele pe care le aveau, gratuit.

„Nici nu am avut timp să ne mișcăm de la acest birou, am lucrat întruna.

Până la ora 10 am făcut 200 de abonamente noi și 150 de reînnoiri ale abonamentelor mai vechi”

a declarat Lucia Ghiorău, bibliotecară la Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai.

Organizatorii evenimentului au avut pregătit un program special cu vernisaje de pictură, concerte, prezentări de carte veche, standuri ale editurilor orădene, conferințe pe tema cărților, dar și activități special concepute pentru a-i încânta pe cei mici.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult