Categorized | Sport

Punct câştigat în extremis de bihoreni. Chindia Târgovişte – FC Bihor 1-1

În cadrul etapei a VII-a a Ligii a II, Seria a II-a formaţia fanion a judeţului Bihor, Fotbal Club s-a deplasat pentru un meci extrem de important la Târgovişte pentru a da piept cu cei de la Chindia. La finalul timpului regulamentar de joc scorul a fost egal 1-1 (0-0). A fost un meci tipic de eşalon second în care echipa vizitatoare se poate spune că e fost dezavantajată de arbitraj, golul gazdelor fiind marcat dintr-o poziţie suspectă de ofsaid.

Prima parte a partied a fost una extrem de modestă cu rare faze la ambele porţi, gazdele încercând multe acţiuni ofensive pe flancuri prin incisivul Băluţă, în timp ce orădenii s-au limitat la a se apăra cât mai exact cu rare contraatacuri fără finalitate.

Cel mai periculos atacant al gazdelor a fost Boby Verdeş cel care în câteva situaţii putea deschide scorul dar s-a dovedit total neinpirat.

Partea a doua debutează cu reuşita lui Băluţă care a marcat nestingherit după ce a fost găsit cu o pasă într-o poziţie mai mult decât suspectă de ofsaid. Totul s-a petrecut în minutul 53.

Oaspeţii nu au nici o şansă cu un joc modest şi se hotărâsc să rişte mai mult, ceea ce lasă spaţii largi în apărare. Cu un sfert de oră înainte de finalul jocului, marcatorul golului, Băluţă, vede cel de-al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu, fiind eliminat.

Urmează o perioadă de joc în care s-a jucat pe contre, bihorenii dovedinde-se mult mai periculoşi, Sorean şi Florin Pop finalizând alături.

Când toată lumea aştepta finalul, Mărkuş reuşeşte să aducă egalarea în urma unui corner, el marcând cu capul din şase metri și stabilind scorul final, 1-1. Golul egalizator a fost marcat în minutul 89.

La finalul meciului, tehnicianul Leonardo Gabbanini a declarat:

„Am reuşit să reintrăm în meci şi să egalăm cu ambiţie şi cu dorinţă. Am făcut-o cu sufletul. Acest fapt, că am pus suflet în ce am făcut, este un drum de urmat”.

Chindia: Perianu – Pătru, Morariu, Mladen, Carnariu – Rădoi – Băluţă, Cherchez, Anton, Dobre – Verdeş.
Antrenor: Silviu Dumitrescu

FC Bihor: Pogacsics – Florean, Muscă, Diarra, Oltean – Selagea, Danci (63 Sorian), Coroian, Sfârlea (70 Florin Pop) – Malinic (46 Lupu), Mărkuş.
Antrenor: Leonardo Gabbanini.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult